tisdag 11 februari 2020


Kvinnan och draken 17,
Judarna flygs idag hem till Israel


Det är intressant här i Upp 12:14 att Bibeln vet att Judarna ska flyga hem. Och det visste den redan för 2000 år sedan. Vi läser att kvinna ska ges den väldiga örnens två vingar.  För att hon ska flygas till öknen,

Upp 12:14. Och kvinnan ges den väldiga örnens två vingar, för att hon skall flygas till öknen, till platsen där hon ges uppehälle [uppfostras, ges näring], en tid och tider och en halv tid, bort från ormens närvaro.


Israel var till stora delar en öken när Judarna började komma hem. Så ordet att de skall flygas till öknen är alltså rätt. Men det visste men inte när det här skrevs. Det är så det är i Bibeln. Bibeln är profetisk. Och saker som är helt omöjliga när de skrivs kan man läsa och när vi kommer dit så fungerar det.

Det är alltså för att det är Gud och hans ande som inspirerat de som skrev profetiorna. Gud visste, och därför innehåller Profetiorna beviset på att Gud finns.

Vi kan också läsa det här om att Judarna ska flyga hem i Jesaja 60:8

Jes 60:8.  Vad är det här, som moln de flyger och som duvor till sina duvslag.
Jes 60:9.  För, till mig församlar kustländerna och Tarsis skepp, för de kommer med dina söner från fjärran, med deras silver och deras guld, till Jesu

Det här Bibelstället är ännu äldre, Jesaja levde någon gång runt 800 före Kristus och det här ordet är alltså c:a 2800 år gammalt.

Israels barn ska samlas och de ska flygas hem, och vi ser det idag.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar