lördag 8 februari 2020


Kvinnan och draken 14,
Att vara sann kristen har alltid inneburit förföljelse


Att vara Kristen är fantastiskt, men det innebär också förföljelse. Ondskan har alltid haft ett grepp i denna världen och har alltid försökt att utplåna det som är Jesu sanna församling, och Jesu sanna lärjungar, på samma sätt som Jesus själv blev förföljd.

Upp 12:11. Och de besegrar honom genom lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord och de älskar inte sitt liv [själ] ända till döden.


Det är för att det alltid finns förföljelse med i sann kristendom som det står så här i Upp 12:11. ”de älskade inte sitt liv ända till döden”.

Vi ser det här idag starkast i de Muslimska länderna. Där är det en intensiv förföljelse av Kristna. Man ser det på att siffrorna för Kristna hela tiden minskar. I Irak t ex fanns 20% kristna i början av 1900 talet och idag är det bara c:a 2 %, Vi ser det i Turkiet där 1 milj kristna dödades i början av 1900 talet. Och det har fortsatt så och idag är där endast 0,2 % kristna.

I hela arabvärlden pågår denna förföljelse och utrotning av Kristen tro. Och vi ser de i Sverige idag också. Sverige har varit ett Kristet land i 1000 år men idag är det Ateismen och Socialismen som våra barn får lära sig i skolorna. Och vi ser resultat det finns snart inte en kristen kvar i vårt land.

Och i det här sammanhanget är det motiverat att läsa Upp 6:9 – 11 där vi får se de som lider, ja till döds. De som blir förföljda for sitt vittnesbörd om Jesus.

Jesus tar hand om dem och ger dem sin frälsning, de är rena i Jesu blod och Jesu dom kommer men först måste allt ske som ska ske.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Jesu seger kommer och det är det som vi ser i Upp 6:11.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar