lördag 29 februari 2020


De 2 Vilddjuren 8,
Ett av hornen strider mot de heliga




Vem är de heliga. Jo det är Judarna, De är Guds ögonsten och dem Gud har utsett. Och vi har alla hört om vad som hände i Tyskland under andra världskriget. Hur Hitler i sina gaskammare gasade ihjäl 6 miljoner Judar, alltså en tredjedel av dem.

Upp 13:5. Och till honom ges en mun, som talar stort och kränkande [smädande, förtalande], och makt [frihet] ges till honom att göra så i 42 månader.
Upp 13:6. Och han öppnar sin mun till förtal [smädelse, kränkning] mot Gud, förtal [smädelser, kränkningar] av hans namn, och hans tabernakel [tält, boning], och de som bor i himlen.
Upp 13:7. Och det ges honom att strida mot de heliga och besegra [få övertaget över] dem och han fick makt [kapacitet, auktoritet] över varje folk och språk och nation.


Här i Upp 13:5 – 7 läser vi om hur den här munnen ägnar sig åt att förtala och hur vilddjuret kommer att strida mot de heliga. Alltså Judarna.

Vi har talen i Radio som Hitler gjorde om hur Judarna skulle utrotas. Och hur felen i samhället var Judarnas. Och vi ser också hur Hitler ska besegra dem. Vilket han gjorde genom att sätta dem i sina Läger och gasa ihjäl dem.

Det är också intressant att titta på Dan 7:8 i det här sammanhanget för det förklarar mera om vad det var hos Vilddjuret som hände.

Dan 7:8. Och det blev så med hans horn att ett litet horn sköt upp bland [från, mellan] dem och tre av hornen som fanns där föll av [förvandlades, blev en stubbe], och till det här hornet gavs ögon som människoögon, och en mun från vilken utgick väldigt [stort, härsklystet] tal.

Vi ser hur det var en av staterna som sköt upp och erövrade 3 av de andra, allts ett horn sköt upp och tre föll av, och det var så det hände. Hitler gjorde Tyskland starkt och erövrade Frankrike, Belgien och Holland, tre av de stater som vi räknade upp som de 10, i ett tidigare avsnitt.

Men det som skiljer i Daniel är att munnen sitter på det här hornet. Och hur det är den munnen som talar väldigt.

Det hemskaste i vilddjuret gjordes alltså av ett av hornen, en av staterna, och det var det hornet som bedrev sin propaganda mot Judarna och gjorde det via Radio och slutligen också dödade 6 milj. av dem. Alltså en tredjedel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar