torsdag 27 februari 2020


De 2 Vilddjuren 6,
De 10 Kolonialstaterna var starka och ingick i Guds plan


Vi läser i Upp 13:4: Vem kan föra krig mot Vilddjuret. Vad säger det. Jo att de 10 kolonialstaterna hade en total makt. Ingen stat klarade av att gå emot dem. De hade verkligen totalt herravälde på jorden.

Upp 13:4. Och man dyrkar [vördar, huka sig för] draken [ormen], som ger vilddjuret makt [ frihet, auktoritet], och dyrkar [älska, böjer sig för] vilddjuret, och frågar: Vem är lik vilddjuret, vem kan föra krig med honom.


Och det här var något helt unikt i världshistorien. Det hade inte förekommit tidigare att hela världen behärskades. Och som sagt det var ju den västerländska kulturen som byggde på det Romerska riket och den Grekiska kulturen som alltså spreds över hela jorden.

Men inte bara det. Utan det här var faktiskt Guds plan för att få Evangelium ut över hela jorden. Det kan tycka konstigt. Att detta som ju var Vilddjuret. Detta hemska hade en uppgift att spela i Guds plan för att frälsa världen. Men så var det.

Det var genom att Kolonialstaterna nådda över hela världen som Missionärer kunde resa ut överallt. Det fanns redan handelsplatser och ett styre där från kolonialstaterna som gav missionärerna möjligheter. Och på så vis spreds alltså Evangelium.

Det som alltså kan framstå som något fruktansvärt hemskt innehöll alltså Guds plan och gav frälsning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar