torsdag 13 februari 2020


Kvinnan och draken 19,
Djävulen tror att han med stora härar kan krossa Israel


Vi har upprepade gånger sett dessa försök i historien där Djävulen försökt med stora styrkor och mycket manskap att erövra Israel och krossa Guds plan. Ja, de Arabiska styrkorna som anföll Israel var vida överlägsna de Israeliska i antal. Men Gud har varit med Israel och gett dem seger varje gång.

Upp 12:15. Och ormen sänder, vatten som en flod, från sin mun, efter kvinnan, för att det skall föra bort henne med strömmen.


Och det här att Israel skulle möte intensivt motstånd när de kom tillbaka till sitt land det kan vi förutom här också läsa om i Hesekiel 38 och 39.

Vi tittar på några av versarna.

Hes 38:2. Människoson [Adams son, Människobarn] vänd ditt ansikte mot Gog*, Magogs** land, det väldiga giftets och värdens*** regent.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Magog=från Gog, å Gogs vägnar}
{***Ros, Mesek och Tubal <= Ros=huvud, topp, chef, regent, gift| Mesek=väldig, utsträckt, så, dra upp| Tubal=förvirring, blandning, värden, ett land}
Hes 38:3. Och säg: Se så säger Herren Jesus [Jashve] till dig Gog, det väldiga giftets och värdens regent [Ros Mesek och Tubals regent].
Hes 38:4. Och jag skall göra det igen och igen med dig [gå med dig i cirklar, leda dig vilse, vända dig om] och jag skall sätta krokar i din käke och jag för ut dina följeslagare och hela din styrka med hästar och ryttare, fantastiskt rustade hela hopen, stora sköldar och skydd, alla hanterar svärden.

Gog har är samma Grundord som Gag i Hebreiskan och Gag betyder yttertak, Och som jag brukar tänka så är det ju så Islam uppfattar sig. De tror sig ju vara över alla andra och alla andra ska underordna sig.

Så för min del ser jag Gog här i Hesekiel som just Islam, som ju har som en av de saker den står för just Utrotningen av Judarna, och utplåningen av Israel.

Låt oss titta lite på texten.

Hes 38:9. Och du rusar upp och du kommer som ett moln för att täcka landet, du och hela din hop och många folk samlas till dig.
Hes 38:10. Så säger Herren Jesus [Jashve], och på den dagen kommer ord upp i ditt hjärta och du tänker onda [broders] tankar.
Hes 38:11. Och du säger, jag går upp till det öppna landet, jag kommer till dem som har fred, till alla innevånarna med trygghet, för där är ingen mur och räcke [bom] och grindar [portar] hos dem på jordens navel.

Här ser vi just hur tankarna var hos dem som försökte förinta Israel. Vi såg det 1948. Och åter igen 1967 och en tredje gång 1973. När stora härar gick mot Israel. Men Gud var med Israel och var deras skydd

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar