onsdag 5 februari 2020


Kvinnan och draken 12,
Det är lammets blod som gäller



Det är Jesus som är vår frälsning, Det är genom honom som vi blir räddade. Guds frälsning ligger i Jesu blod, i hans offer.

Upp 12:11. Och de besegrar honom genom lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord och de älskar inte sitt liv [själ] ända till döden.


Jesus var den som fullföljde Guds vilja. Han var den som offrade sig. Han var Guds lamm. Och vi kan läsa om det i Upp 5.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.

Här ser vi Lejonet av Juda, Jesus, som också är Lammet som slaktats, och som köpt oss med sitt blod åt Gud. Det är alltså p g r Jesus som vi också uppfyller kraven för hans frälsning finns i oss, när han är i oss och vi får leva i Jesus och hans kraft.

Vi kan passa på att också titta på när Gud skapade människan.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Det var till sitt blod han skapade oss, och det påminner just om att det är Jesus som är vårt blod, Och en annan alternativ översättning av det här stället är ”som vår försoning genom vårt blod”, och det var till man och kvinna, alltså Jesus och hans församling hans kapade oss. Redan här kan vi alltså se Grunderna i hel Guds frälsningsplan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar