tisdag 18 februari 2020


Kvinnan och draken 23,
Summering 2,
Djävulen är verksam

Djävulen verkar bland oss människor och Israel fick fly ut i öde trakter från det som hände när Jesus blev dödad av dem. Men Djävulen är en förlorare efter den stund när Jesus led och dog.


Kvinnan och draken 7, Israel har blivit förskingrat, men överlevt som folk

Kvinnan flyr till öknen står det i Upp 12:6 och det kan man tolka som att Israel skulle fördrivas, och så blev det, att leva i en öken är ju fattigt och eländigt, men Gud såg till att trotts det här så överlevde Israels folk och samlas idag i sitt land.

Upp 12:6. Och kvinnan flyr till öknen där hon har en plats som är förberedd av Gud, för att där ge uppehälle åt [uppfostra, ge näring åt] henne i 1260 dagar.


Kvinnan och draken 8, Djävulen försöker vara Gud idag

Här i Sverige ser vi hur djävulen försöker förklä sig så att han kan ta över. Det är en strid i Sverige om vem som är Gud idag. Men den riktige Guden är Jesus, Israels Gud och hans Ande.

Upp 12:7. Och det blir krig i himlen, Mikael och hans änglar strider mot draken och draken strider och hans änglar.


Kvinnan och draken 9, Djävulen har förlorat mot Jesus

Djävulen tillhör definitivt inte himlen. Han har förlorat mot Jesus och det gjorde han när Jesus dog för våra synder. Då besegrade han Djävulen en gång för alla.

Upp 12:8. Och de segrar inte och deras plats finns inte mera i himmelen.
Upp 12:9. Och han kastas, den väldiga draken [ormen], den gamle ormen, den som kallas Djävulen och Satan, den som lurar världen, kastas fullständigt till jorden, och hans änglar med honom.


Kvinnan och draken 10, Inte bara djävulen utan också hans änglar har kastats till Jorden

Det är alltså inte bara djävulen vi har att kämpa mot utan också hans änglar, hans onda andar. Idag ser vi dem i Sverige på många olika områden. Men Jesus är med oss.

Upp 12:9. Och han kastas, den väldiga draken [ormen], den gamle ormen, den som kallas Djävulen och Satan, den som lurar världen, kastas fullständigt till jorden, och hans änglar med honom.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar