måndag 8 juni 2015


Fundering 150608

Det finns många som har förutfattade meningar om vad som skall hända innan Jesus kommer.

Det finns de som säger att först måste det 13 kapitlet i Uppenbarelseboken gå i uppfyllelse med Antikrist. Men det har redan gått i uppfyllelse för i vers 14 och 15 kan vi läsa om vilddjurets bild. Som kan röra sig och tala. Det är ju TV och det har redan kommit.

I Vers 16 – 18 läsa om vilddjurets märke som är 666. En 6:a är på Hebreiska w eller v alltså blir det www. Och alla som handlar skall ha det här och idag har alla en www sida. Och alla har koder kännetecken som man matar in med höger hand.

Men likafullt finns det de som säger att det här skall komma. Fast vi är där idag.

Likadant är det med Gog kriget i Hes 38 -39.

I Hes 39:11 står att Gog skall ha en plats till Grav öster om havet och det har de redan fått. Det är Gaza remsan. Och i vers 15 kan man se flera platser som skall sättas av för Gogs döda ben. På samma sätt som vi har områden i Judéen och Samarien som är avsatta till Palestinierna.

Vi är alltså redan där och har nu sista delen av den här profetian att se fram emot den där Israel slutligen vinner. Vi får se om det finns ännu några rundor som Israel skall gå på samma sätt som de gick 7 dagar runt Jeriko. 1 gång varje dag i 6 dagar och sedan 7 gånger den 7:e dagen. Och då föll Jeriko.

Vi får akta oss för att på förhand sätta upp vad som skall hända så att vi inte ser det när det händer.

Då blir vi som De skriftlärde när Jesus kom. Vi kan läsa hur lärjungarna efter det de varit på förklaringsberget och hört rösten att Jesus är Guds son, frågar Jesus.

Mat 17:10 Men lärjungarna frågade honom och sade: "Hur kan då de skriftlärde säga att Elias först måste komma?" 

Och vi kan läsa Jesus svar i

Mat 17:12 men jag säger eder att Elias redan har kommit. Men de ville icke veta av honom


Mat 17:13 Då förstod lärjungarna att det var om Johannes döparen som han talade till dem.

Det är viktigt att vi inte har så förutfattade meningar och är så säkra på vad som kommer att hända och hur, att vi inte ser det när det händer.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar