onsdag 24 juni 2015

Fundering 150623 Var inte avundsjuk

De 4 följande buden.

6 Du skall inte mörda [döda, dräpa].

7 Du skall inte begå äktenskapsbrott.

8 Du skall inte stjäla.

9 Du skall aldrig svara i din ondska [i din tanke, inför din nästa, inför din herde] med osanning [en lögn].

De flesta är överens om att buden 6 till 9 är sunda regler och att vi skall leva efter dem idag. Men likafullt hör vi dagligen om mord på öppen gata och hur man kastar handgranater och spränger bomber etc. Och stölder har blivit så vanliga i dagens samhälle att de inte nämns längre engång. Lögner hör till vardagen och i dagens samhälle förutsätter man att folk ljuger för allt måste alltid bevisas med kvitton och papper.

Vad gäller det 7:e budet äktenskapsbrott. Så lever många ihop idag utan att vara gifta och på gatorna springer Homofilerna omkring och ropar ut sitt budskap och ingen får säga emot dem.

Man kan konstatera att även om de flesta är överens om att Buden 6 till 9 är bra och skall hållas så ser man ett stort förfall i dagens samhälle.

Sedan har vi det 10:e och sista budet och hur är det med det.

10

2 Mos 20:17.  Du skall inte ha begär [åtrå] till din nästas [broders, väns, ondskas] hus [familj]. Du skall inte ha begär [åtrå] till din nästas [broders, väns, ondskas] hustru, eller hans [dess] tjänare [slav] eller hans [dess] tjänarinna [slavinna] eller hans [dess] oxe eller hans [dess] åsna eller någonting överhuvudtaget som tillhör din nästa [broder, vän, ondska].

Det 10 de budet kan enkelt skrivas:

Du skall inte vara avundsjuk.

Det är ett bud som Socialismen har lagt åt sidan och där man i stället sätter en ära i att driva Avunds sjuka som en princip, ingen skall ha det bättre än jag och Vi ser hur det gick i Sovjetunionen, Socialist staten föll samman, och vi ser det i Sverige där vi fått höga skatter och där saker är styrde och likriktade och den som inte passar in i formen han får inget. Och vi ser det också med alla detaljregler som styr våra liv med t ex var vi får parkera och var vi inte får och med svindyra parkeringsavgifter, hastighetsgränser som är snålt satta och nästan ingen håller dem. Etc.

Vi kan som sammanfattning konstatera att vi i dagens samhälle bryter mot många av 10 Guds bud. Och vi ser resultatet, det är ingen välsignelse i dagens samhälle.

10 Guds bud gäller och ett samhälle som håller dem är välsignat.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar