söndag 28 juni 2015

Profetiorna går i uppfyllelse, Del 7

Jesu Seger

Efter artiklarna om Vredesskålarna, och Vilddjuret och den Värdsliga kyrkan som faller etc. Så känns det naturligt att titta på Jesu Seger, och som följdriktigt kommer i fortsättningen på kapitel 19, och vi skall alltså ta upp det här.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].

Nu får vi se Jesus, han står för sanningen, han är rättfärdig, han är konungen framför alla. Hans namn, hans verk är det ingen som kan greppa utom han själv, som har gjort det åt oss. Han är den som har offrat sig och han är Guds ord, Guds verk för oss.

Hela himmelen följer honom, jag vi får alla följa honom, för han är segraren och han skall styra och verkställa Guds vrede, trampa Guds vinpress, verkställa Guds straff, för de som inte vill gå Guds väg.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Solen det är Jesus, han är ljuset framför alla andra ljus i tillvaron, och det är hans budskap som ängeln ropar ut. Och fåglarna som flyger på himmelens höjd, det är Den Helige Ande. Fåglar står i Bibeln många gånger för anden. Vi vet t ex hur anden sänkte sig som en duva över Jesus när han döptes.

Den Helige Ande uppmanas alltså här att fylla alla människor. Det är samma som vi möter i Joel.

Joel 2:28 Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:29 Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Här ser vi hur alla är involverade, Guds ande skall fylla alla människor, unga, gamla, män, kvinnor, herrar, slavar, alla och det är anden som skall göra det hela, göra så att Jesu vilja verkställs på jorden. Vi kan idag se hur Guds ande går fram över jorden redan och hur Gud förbereder det här. Vi är som vi skrivit tidigare inne i ett skede när väckelsen går fram som aldrig tidigare. Gud verkställer sin vilja och det är hans rike som till sist kommer att segra.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Nu drar det ihop sig till sista striden. Det är Vilddjuret som gör motstånd. Vilddjuret som representerar all den anda av att behärska andra, att ta det andra äger, att förse sig. Den anda som genom alla tider behärskat diktaturer och andra utsugarsystem som vi haft genom historien.

Och vi ser idag att trots att de här systemen, de här personerna avslöjas, så äter de sig in. Skaffar sig makt, förser sig med privilegier, tystar omgivningen etc. Det är en ständig kamp med dessa system och vi kan se idag att trots vår upplysta värd så har vi inte lyckats skaka av oss dem.

Här har vi stridslinjen idag mellan Jesu anda av sanning, öppenhet, ödmjukhet, människovärde, och nåd. Och Vilddjurets anda av att behärska, förse sig, tysta, och att döma andra.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Men Vilddjuret kommer att besegras, och också den Falske Profeten kommer att besegras.  Den Falske Profeten som är Muhammed och hans Islam. Men naturligtvis står det också för alla andra system där man förlett människor och utgett sig vara från Gud. Men vi kan alltså se här att som det allra sista kommer alltså Jesus att också besegra Muhammeds anda, den vi idag ser i Islam, och också alla andra främmande religioner. Den ondska och falskhet som Muhammed och dessa religioner infört.

Både Vilddjuret, och de system som behärskas av den andan. Och Den Falske Profeten och Isalm, kommer att kastas i Eldssjön som brinner med svavel.

Jag brukar själv se Eldssjön som brinner med svavel, som det vi i dagens samhälle ser runt Hitler. Ett fördömande av hans sätt som varar för evigt, museer som byggs runt hans hemska handling, böcker, filmer som skall påminna alla släkter hur hemsk han var. Där kommer Vilddjuret och Den Falske Profeten att hamna för evigt, ingen skall glömma hur hemskt det var, så att det aldrig upprepas mer.

Satan själv sätts i fängelse. Varför inte Satan också kastas i Sjön som brinner med svavel redan här vet jag inte men vi får se när vi kommer dit.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.

När Satan är fängslad då kommer 1000 års-riket, Guds sabbat.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här är det Jesu anda som råder, han regerar tillsammans med de sina. De som offrat sina liv för Jesus och hans budskap, de som inte låtit sig förföras av Vilddjuret och det budskap, som vi idag har från honom i hans TV kanaler och på hans Internet sidor. Ja de som inte låtit sina sinnen och sitt handlande fyllas av Vilddjuret. Det är de som nu regerar och tillsammans med Jesus och i hans ande.

Här har alltså Guds rike segrat och snart är vi där idag. Vi kan redan se hur det drar ihop sig, och hur andemakterna ställer upp sig för den slutliga striden. Men Jesus skall segra, Halleluja!



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar