lördag 27 juni 2015

När kommer Jesus, Har Daniel svaret

En intressant fråga som många ställer sig är. När kommer Jesus. Vi hade frågan uppe i Artikeln: När kommer Jesus, Har Noa svaret. Och där kom vi fram till året 2023.

(Naturligtvis skall man alltid ta alla sådan här påstående med en stor nypa salt. Men det är ändå intressant att titta på frågan och se vad man kommer fram till.)

Låt oss nu titta på vad Daniel säger om det här och vi hittar då intressanta bibelställen i Dan 12.

Dan 12:7.  Och jag hörde mannen med linne kläder, som var på andra sidan flodens vatten [över flodens vatten] och han rörde sin högra hand och sin vänstra hand mot himlen, och han svor vid det eviga livet, för det leder till högtidernas högtid och midnatt [det leder till församlingarnas församling och mitt i, tid tider och en halv], och när det heliga folkets kraft är krossad, det är allt dettas slut.

Vi ser här att slutet kommer när Israel är helt ställt, När deras krafter är slut. Och då vet vi från andra bibelställen att då kommer Jesus att rädda dem.

Vi läster vidare:

Dan 12:8. Och jag hörde men förstod inte och jag sade: Herre, vad kommer efter det här.
Dan 12:9. Och han sade: Gå Daniel [Guds domare, Guds dom, Guds närvaro, Guds fortsättning] för orden är hemliga och förseglade till slutet.
Dan 12:10. Många må rena sig och må göra sig vita och må pröva [prövas], men de ogudaktiga de fördärvar och alla de onda förstår inte alls, men de förståndiga [barnlösa] de förstår.

Här är intressant att se att texten skall vara förseglad till slutet. Nu är vi på slutet och nu borde man alltså kunna börja se vad det står.

Och om vi fortsätter kommer vi till:

Dan 12:11. Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse sätts upp [och så att det ger ödeläggelsens avgudar], är 1290 dagar
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.
Dan 12:13.  Men du, går mot slutet och du skall vila och du skall uppstå till din del vid dagarnas [tillvarons, det fastas] slut.

Här ser vi alltså att det som Daniel här sätter som tecken det är förödelsens styggelse och när den sätts upp. Var den skall sättas ser vi vidare i Mat 24:15 där Jesus talar om det här skriftstället.

Mat 24:15.  När ni alltså ser ödeläggandets [ödslighetens, plundrandets, försnillandet] äckel [styggelse, avgudadyrkan], som sades genom profeten Daniel [Guds domare, Guds dom, Guds närvaro, Guds fortsättning] etablera sig i det heliga området [rum, plats], den som känner igen, tänk på det.

Här ser vi att den skall sättas på det heliga området, och det heligaste området som vi har det är naturligtvis där templet stod.

Det som står där idag det är Klippmoskén. Avguden Allahs symbol, och alltså en styggelse och något för avgudadyrkan.

Frågan är då när Klippmoskén sattes upp och där finner vi i Wikipedia:
Klippdomen (arabiska: Qubbat As-Sakhrah) (hebreiska: כיפת הסלע) är en muslimsk helgedom, ofta felaktigt betecknad som moské, i Jerusalem som uppfördes 687-691 av Abd al-Malik under det nionde kalifatet som ett underverk och en gåva till muslimerna

Om vi utgår från 688 som det år när saker började att ske ordentligt och byggnadsverket började ta över platsen, så kommer vi med 1290 fram till år 1978 (om vi räknar 1 dag som 1 år), och med 1335 kommer vi till år 2023.

1978 var det år när Camp David avtalet undertecknades, som senare ledde fram till fredsavtal både med Egypten och även till Jordanien. Något som vi ser idag markerar slutet på de många krig som vi hade 1948, 1955, 1967, och 1973. 1978 var alltså ett år när det vände vadd gäller de reguljära krigen.

Vi kan också se att 2023 är samma år som vi kom fram till när vi tittade på årtalen i berättelsen om Noa. Det är givetvis också intressant att i här får fram samma år.

Så med det här som grund kan man säga att 2023 ser ut att vara ett unikt år i Israels historia.

I Noas ark ser vi att det motsvarar när Noa och alla de som var med honom i Arken går ut på landet som är tort. Och det motsvarar alltså att 2023 kommer Jesus tillbaka till Israel tillsammans med alla sina Kristna. Och vi ser också att året 1967 som var det första året som land var torrt i berättelsen om Noa det var det år då Israel för första gången fick allt land som Gud har lovat. Allt mellan Jordanfloden och havet.

Och i Daniels profetia ser vi att 1978 var det år när freden med Egypten och Jordanien inleddes. Och det går då motsvarande att 2023 skall Israel slutligt få fred med sina grannländer.

Och skall vi nu ta det här som en absolut sanning och en sak viktig för vår tro. Nej naturligtvis inte men det är ändå intressant att räkna på de siffror vi faktiskt har i bibeln och se vad vi kommer fram till.

Slutligt är det alltid så att endast Gud vet när saker skall hända och det är han som då kommer att se till att det händer.


Karl Håkan

PS Titta i bloggarkivet här till höger så hittar ni artikeln:

När kommer Jesus, Har Noa svaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar