söndag 28 juni 2015

När kommer Jesus, Har Psaltaren och David svaret

Jag har tidigare hört påståendet att Psaltarens psalmer motsvarar de årtal under 1900 talet som motsvarar deras nummer. Det är en intressant tanke och man kan bland annat se på Ps 42 och 43 som talar om hur hårt man är trängde, och det motsvara då 1942 och 1943 när Hitler hade sina Gaskamrar igång och där dödade Judarna. Man kan också se det i Ps 67 och Ps68. Ps 67 handlar om hur man tackar och lovar Gud för jorden har givet sin gröda, och Ps 68 handlar om hur Gud ger seger, och det var 1967 som Israel fick hela sitt land, och 1968 föll Guds ande över hela Kristi kyrka.

Om 2023 är det intressanta året som vi sett i artiklarna från Noa (När kommer Jesus, Har Noa svaret) och Daniel (När kommer Jesus, Har Daniel svaret) då borde psalm 123 och psalm 124 visa på samma sak, hur Israels barn böjer sig för Jesus och hur de då får seger. Vi läster Ps 123

Ps 123:1.  En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon till dig som bor i himmelen.
Ps 123:2.  Se, som slavarnas ögon är riktade mot deras herre, och som slavinnornas ögon är riktade mot deras föreståndarinna, så är vår bön [hängivenhet, klagan], våra ögon mot [till] vår Gud alltid.
Ps 123:3.  Ge oss nåd Jesus [Jashve], ge oss nåd, för vi har rikligt mättats med förakt [skam].
Ps 123:4.  Vår själ har fyllts övernog [väldigt], av högmodig respektlöshet, de självsäkras hån.

Ps 124:1.  En vallfarts sång, som kom till David. Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, säger man, oh, Israel.
Ps 124:2.  Om inte Jesus [Jashve] hade existerat för oss, genom att han fullgjorde vårt mänskliga [Adams] offer.
Ps 124:3.  Då hade vårt liv varit i våra synder, i gravar. Nu, här, är hans son.
Ps 124:4.  Då hade vattnet översvämmat oss, arvedelen hade passerat bort, vår själs offer [dess ström hade gått fram över våra själar].
Ps 124:5.  Då hade de kokande [svallande] vattnen gått över våra själar.
Ps 124:6.  Prisa Jesus [Jashve], han tog bort det vi gav, han har rivit sönder deras anklagelser.
Ps 124:7.  Vår själ är som en fågel, som räddas från snärjarnas snara. Snarorna krossade han och vi räddades.
Ps 124:8.  Vår hjälp är i Jesu [Jashves] namn, som har gjort himmel och jord.

Här ser vi hur man i Ps 123 böjer sig och ber om nåd. Och i Ps 124 så tackar man Gud för att han bevarat och man förklarar att Jesus har fullgjort offret och befriat från synderna. Ja han har rivit sönder anklagelserna, och krossat snarorna.

Med andra ord så står Ps 123 och Ps 124 i samklang med Profetiorna hos Noa och hos Daniel och stryker ytterligare under att det är 2023 som befrielsen skall komma för Israel, och 2024 då är det klart och då kan man se tillbaka och konstatera att det var genom Jesus som man fick befrielsen och frälsningen.

Men åter igen. Här är viktigt att man tar det här för vad det är och ingen viktig fråga för vår tro. Det är försoningen i Jesus som är frälsningen. Och att studera året för när Jesus kommer måste alltid få förbli en bisak. Men något som kan visa hur nära vi förmodligen faktiskt är.

Och åter igen det är bara Gud som vet exakt hur och när allt skall bli och det är han som kommer att ge oss seger. Och när han vill då kommer det att ske.

                                                                     
Karl Håkan

Ps: Artiklarna
När kommer Jesus, Har Noa svaret
När kommer Jesus, Har Daniel svaret


Finns i bloggarkivet här till höger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar