fredag 26 juni 2015

Profetiorna går i uppfyllelse, Del 4

Guds vredesskålar verkar i vår tid.
Vi har nu kommit fram till Vredesskålarna i Uppenbarelseboken. Tittar vi närmare på de olika vredesskålarna ser vi att det är mycket av vår tid som kommer fram och vi kan konstatera att vi alltså lever i den tid när Guds vredes skålar gjuts ut:

Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.

Guds vrede över det galna samhälle vi har fått idag har nu kommit till den grad att han känner att han måste agera.

Det är intressant att konstatera att Templet blir så fyllt av rök att ingen kan komma in där. För mig pekar det här återigen på den tid vi är i just nu. Vi ser hur folk har svårt att komma in i Guds hus, i Guds församling, Budskapet når inte fram. Etc. Det är alltså så det skall vara när Vredesskålarna gjuts ut.

Och inte nog med det själva templet är fyllt med rök. År det kanske det vi ser i den kristna världen idag i Sverige, där vi ser så mycket förvirring. Man ser inte klart längre inne i det som skall vara Templet hos oss. Ja här är viktigt att vi inte är som Laodicea, den sista församlingen, som var blind och naken (Upp 3:17).

Vi skall också konstatera att det finns en skara som ser klart och det är de som stod vid glashavet som vi läste om i förra avsnittet. De har besegrat Vilddjurets ande i TV och på Internet, www. Det är alltså viktigt att vi som kristna inte låter oss gripas av världens ande. Att bli som alla andra i samhället. Det är Guds ledning vi skall gå på, då blir vi huvud och inte svans. Och då kan vi vara det salt i tillvaron som behövs idag.


Den första skålen, TV och Internet förvrider människorna

Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.

Här ser vi det elände och den sjuka som kommer ur det budskap som väller ut ur Vilddjurets TV och Internet, www. Det här är något vi kan se idag på människor som fokuserar på dåliga TV serier och på Spel på Internet etc. De blir sjuka och förvridna i sitt inre.

Det här kan man se drabbar Guds församling, det som i bibeln ofta beskrivs som marken, landet. Våra samhällen här i väst som var Jesu område, hans församling. De har fått in andan i sig från dåliga serier på TV och från Dödaspel på internet och annat dravel som idag fyller våra massmedia i Vilddjurets anda.

Har vi medvetet valt bort Jesus i vårt samhälle och ersatt honom med Vilddjurets anda, då får vi finna oss i att vi får ett sjukt samhälle. Och får det här komma in i våra kyrkor och församlingar då blir också de sjuka, på det sätt vi ser idag på många håll.

Den andra skålen, Västvärlden är andligt död

Upp 16:3 Och den 2:a ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i havet, och det blir blod, såsom från ett lik, och varje levande själ [ande, liv] i havet dör.

Havet står ofta i Bibeln för folkhavet och hedningarna. Och här ser vi alltså att tillvaron i väst, folkhavet, är fyllt med död, den ande vi fyller Västvärlden med idag är en död ande, idag pratar man i vårt samhälle om Etiska grundvärderingar och det fungerar inte. Jesus finns inte längre i vårt officiella samhälle.

Det är ju Jesus som gett oss demokrati och mänskliga rättigheter, och ett välsignat samhälle men Jesus är avskaffad idag i det officiella samhället, och det leder till att folk andligt sett dör, och vi är tillbaka där vi började en gång när kristendomen kom till vårt land.

Vi kan fylla vårt samhälle med lagar och paragrafer som vi skall följa. Men folk gör inte som lagarna säger ändå. Döda paragrafer kan inte ge det liv som Jesus gav.

Den tredje skålen, död och våld i massmedia

Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbäraren] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.

Vattenkällorna och floderna står här för informationskällorna och informationsflödet i vårt samhälle. Våld och död har mer och mer tagit över informationsflödet. Man ser det om man bläddrar runt på TV, många av kanalerna är fyllda av våld och död.

Tidigare var det kyrkan som stod för information och kunskap, Det var Jesus som predikades och som var grunden i det som flödade ut till människor.

Nu är flödet från kyrkan minimalt. De som talar och informerar i Jesu namn hörs inte längre i vårt samhälle. Och inte bara det, mänga kristna får t o m sätta livet till när de sprider Evangelium i vissa länder idag. Det är då inte underligt att Guds vrede kommer, och död och våld och ondska tar över och väller ut i många Massmedia kanaler idag.

Vredesskålarna verkar idag
Redan här i de första 3 vredesskålarna känner vi igen vårt sjuka samhälle. Ett Samhälle där man avskaffat Jesus och där våld och död tar över mer och mer och dagligen tränger in på oss genom massmedia.

I nästa avsnitt kommer vi att se att också de andra 4 vredesskålarna är verksamma mitt ibland oss nu idag, och deras verkningar förlamar vårt samhälle, men Jesus kommer att lösa oss från det här.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar