fredag 12 juni 2015

Profetiorna går i uppfyllelse, Del 2

TV satelliter och Filminspelningar

I Upp 14 kan vi se fortsättningen av det som hände i kap 13, det som ägde rum under 1900 talet. Nu har vi kommit fram till vår tid med TV satelliter och filminspelning.

De Evangeliska TV kanalerna
I Kapitel 14 kan vi nu läsa

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.

Här har vi en bild av TV satelliterna, Budbärare som flyger högst på himlen. Och vi ser att den första sorten som nämns det är de som sprider Evangelium. Precis som vi har Kanal 10 och Vision Norge idag.

De andra TV satellit kanalerna
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.

Här ser vi att det också skall finnas andra kanaler som sprider annat budskap i de här TV satelliterna. Och vi ser vilken plåga de kanalerna ger.

Här kan vi åter igen konstatera att precise så här är det idag. De flesta av TV satelliternas kanaler är dravel eller ondska.

Allt på TV och Internet är inte fel men det gäller att välja det som är bra.
Hur vi skall förhålla oss till TV det ser vi i vers 12

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Vi skall hålla Guds befallningar, bud, och bevara Jesus tron. Med andra ord. De kanaler och program som hjälper oss att leva efter Guds befallningar och att behålla tron på Jesus, de skall vi ta till oss och de kan vi titta på. Men de andra som inte följer Guds bud och som tar oss bort från tron på Jesus, de skall vi inte se.

Det här som står om TV gäller naturligtvis också internet. Vi är fria att använda både TV och www, Internet, men vi skall vara noga med vad vi tittar på och vad det är för budskap vi tar till oss.

Tiden när människor filmas och spelas in
Vi kan också titta på vers 13, tiden när människor filmas och spelas in.

Upp 14:13. Och jag hör en röst [ljud] från himmelen som säger till mig: Skriv, välsignade är de döda, de som dö i Jesus [Herren], från och med nu är det säkert, säger anden, de får vila från sina mödor [arbeten, slit], därför att deras gärningar [insatser, arbeten] följer [är efterföljare till] dem.

Det här är en intressant vers för den visar på det vi ser idag när de pastorer och förkunnare som dött i tron på Jesus fortsätter att predika på TV långt efter sin död. Vi har t ex Ludvig Karlsson som vi fortfarande kan se predika på Vision Norge. Fast han varit död i många år.

Guds profetia är som en nyckel
Och nu lever vi alltså i den tiden när den här versen gått i uppfyllelse. Jag vet själv när jag läste det här ställena för ett antal år sedan och man upplevde dem som fromma ord med ett trösterikt innehåll. Men nu när jag läser så ser jag att Gud precis i vår närtid, nu inför våra ögon, har gjort det här som står här i kap 14.

Är inte det fantastiskt. Vi är den generation som får vara med och leva i just den här tiden, när Gud uppfyller sin profetia. Det som skrevs för 2000 år sedan av Johannes inspirerad av den helige ande, det är på pricken det som händer inför våra ögon idag. Vilken fantastisk Gud vi har som kunde förutsäga det här.

Profetian är många gånger som en nyckel, det finns ett antal punkter i nyckeln som måste stämma och när de gör det så kan man virad om och öppna. Så är det här också.

Man inser också svårigheten att i detalj tala om exakt vad som skulle komma att hända i förväg, och man förstår att de som levde för 200 år sedan svårligen kunde se att det var så här profetian skulle gå i uppfyllelse.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar