fredag 26 juni 2015

Profetiorna går i uppfyllelse, Del 5

Guds vredesskålar, mörker, censur, Österländska religioner, Islam och Harmagedon.

Vredesskålana är i verksamhet i vårt samhälle idag. I förra delen tittade vi på förförelsen och dravlet på TV och Internet, vårt Gudlösa samhälle och massmedia som fokuserar på död och våld.

Den fjärde skålen, sanningen står klart i vår upplysta värld, men människorna vill inte se sanningen.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.

Solen ljus blir starkt, sanningen ljus, Jesus ljus, blir brännande i sin tydlighet. Här känner vi också igen vårt samhälle idag, där sanning och kunskap finns tillgängligt på ett helt annat sätt än förr.

Men vi vet också att det inte är öppenheten som är viktig för folk idag, utan nu skall man i vårt moderna samhälle ha personlig integritet, man måste kunna gömma sig för sanningens ljus, och lagstiftningen i dagens samhälle går ut på att stoppa insyn att hindra kameraövervakning och fotografering, att förbjuda tillgänglighet och kopiering, etc.

När vi lever i en värld där tillgänglighet blir möjlig. Där sanningen enkelt kan dokumenteras och spridas. Då förbjuder lagstiftarna det, och det Glas hav som Gud vill ha, den genomskinliga tillvaron, gör man allt för att undvika.

Den femte skålen, mörker och censur.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sig i tungan av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Här ser vi hur det är där ondskan regerar och där är det mörker och censur, man biter sig i tungan som det står. Det här känner vi också igen i dagens värld, där det inte längre går att tala öppet, går att tala fritt ur hjärtat, utan någon/något bestämmer vad som är tillåtet att säga.

Antingen är det som i vissa länder en direkt censur, eller är det som i Sverige, det hela finns på något sätt inbyggt i massmedia samhället, och vissa krafter styr vad som får sägas och vilka åsikter som kommer ut.

Vi ser också att återigen är det den kristna tron som är så hemsk. Jesus blir förtalad i det officiella rummet, medan mycket annat lyfts fram och respekteras.

Den sjätte skålen, Österländska religioner, Islam och Harmagedon

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten torkas ut för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].

Här talar vi inte främst om det fysiska Eufrat utan om det andliga. Eufrat är den sista av välsignelsefloderna som rinner ut från Paradiset. (1 Mos 2:14), När den torkar ut då har Guds sista välsignelse över får västerländska samhälle upphört och då kommer konungarna från öster, det österländska, i stället och vi kan se hur österländska religioner vält in i vårt land idag, och här kan vi alltså se att det ingår i Vredesskålarna.

Så nästa gång någon hamnar i vården och blir ordinerad meditation och Yoga, eller på annat sätt blir rekommenderad det, då är det alltså en av Vredesskålarna som verkar. Här gäller det att lik Sadrak, Mesak och Abed-Nego vara ståndaktiga (Dan 3:16 – 18) och inte falla ner och tillbe inför främmande gudar.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Här ser vi både Djävulen och Vilddjuret och deras ande som breder ut sig i vårt samhälle idag. Men vi ser också Islam, Den Falske Profetens lära, som också är på frammarsch. Och alla är de som paddor, inte smala ormar sim djävulen var i paradiset. Nej nu har de blivit feta och välnärda.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon.

Nu gäller det verkligen att hålla sig vaken för det är nu det händer. Nu stundar Guds väldiga dag.

Här ser vi i vers 15 att det är viktigt att vi inte är nakna, som Laodicea, den sista församlingen var (Upp 3:17), utan nu måste vi ta på oss Guds fulla vapenrustning som Paulus skriver.

Det är intressant att se ordlikheten mellan Harmagedon här och Hamongog i Hes 39:11. Hamongog är en plats i det område öster om havet som Gog skulle få till grav. Israels motståndare har idag fått Gaza remsan att administrera och den ligger just öster om havet, och det tillstånd som råder där liknar en andlig död.

Idag kan vi se hur hela värden samlar sig kring Palestina frågan, vilket vi också kan läsa om i Sak 12:3. Men det är bara Gud själv som kan lösa det här och han kommer att göra det. Det kan vi läsa om i fortsättningen i Sakarja (Sak 12:4-14).

Den sjunde skålen, Guds evangelium skakar om världen
Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har nu skett [blivit till].
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.

Nu är Gud färdig, nu har det skett, och han som skulle bli till är till. Vi ser vilken enorm kraft det innebär. Jorden skakar, tillvaron vänds upp och ner och det dånar. Guds evangelium är kraftfullt och går nu fram. Ja det är en total omvälvning av den andliga värden som nu sker.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.

Här ser vi mycket av det vi har idag i den andliga värden. Begreppet stad och städer står här för Kyrkosamfund. De stora kyrkorna har problem, och stadskyrkorna har tappat sitt grepp och också de är på nedgång.

Men vi ser också i texten hur öarna flyr, alltså sekter och trossamfund som skiljer sig från övriga kristenvärlden försvinner. Och vi ser också att t o m berg är borta och går inte att finna. Allt jämnas till.

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Och till sist kommer hagel. Det är en intressant bild, för hagel slår sönder och krossar när det faller, men blir sedan till välsignelse och ger vatten till ny växtkraft när det smällt. Gud kommer alltså att slå sönder det som inte är värt något idag, och kommer samtidigt att ge välsignelse så att nytt friskt liv spirar fram.

Här kan vi se att mycket av det här har skett idag. Kyrkan har splittrats, och tappat sin makt i samhället, men det känns också som Gud inte är färdig och att de här delarna ännu inte är helt avslutade.

Gud finns och verkar
När vi läser om vredesskålarna känner vi igen oss och vi ser att stora delar av det som står, har vi runt omkring oss idag. Likaså kände vi igen oss när vi i tidigare artiklar läste om TV, Internet, TV satelliter och Vår genomskinliga massmediavärd, Man blir imponerad när man ser allt runt omkring oss som gått i uppfyllelse, och man inser att: 

Gud finns och går att lita på, det han har sagt det händer.
Bibeln är trovärdig, Fast Johannes svårligen förstod vad han skrev om så såg Gud till att vi idag kan förstå det och se hur orden går I uppfyllelse.
Nu är vi i den absolut sista tiden och det gäller verkligen att vara vakna, för snart kommer Jesus.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar