torsdag 18 juni 2015

Fundering 150618 Jesus är vår Gud ingen annan

10 Guds bud innehåller mycket av sanning men i vår tid är det tyvärr inte inne att tala om dem. Hur är det idag? Är det att vi bryter mot Guds bud som är orsaken till problemen i dagens samhälle. Vi har 1:a Budet:

1
2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus]. {*Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas däröver [vid sidan om, inför dig]
.
Är det, det vi brutit mot i vårt samhälle. Har vi haft andra Gudar som har stått över Jesus. Har vi haft andra Gudar som vi satt upp vid sidan om Jesus.

Vad är det som har styrt vårt Svenska samhälle de senaste åren. Ja man tvingas mer och mer konstatera att det är Socialismen. Den har blivit religionen i vårt samhälle, och det berodde på att många svenskar röstade på Socialdemokraterna i tron att de skulle genomföra den kristna broderskapstanken och allas lika rätt, att vi skall hjälpa vår nästa, hjälpa den fattige och svage, etc. Det lät bra, men vad blev det.

Ja hittills så finns det sociala inslagen i dagens samhälle, men vart det riskerar att gå hän på sikt det ser man när Sovjetunionen föll samman. Det land som främst skulle personifiera Socialismen. Den kallhamrade Gudlösa Socialismen, Det blev fattigdom och elände, och till sist föll hela Sovjetunionen samman för folk stod inte ut.

Vi ser de här tendenserna i vårt land idag också hur besparingar blir viktigare och viktigare. Man drar ner på pensioner. Man stänger sjukhus, och akutmottagningar för pengarna räcker inte längre. De stolta tankarna om solidaritet har urholkats och gröpts ur. Resultaten i skolorna sjunker. Tillverkningsindustrin lämna landet.

Det man lyckades med det var att avskaffa Jesus, avskaffa vår kristna Tro. Idag har vi ett avkristnat land, och det har vi socialismen att tacka för. Den ideologi som lyftes upp i vårt svenska samhälle och sattes över Jesus. Där man tillämpat Marx uttalande att ”Religionen är ett opium för folken”. Det är det enda som riktigt blivit kvar av Socialismen, ett avkristnande av vårt land.

Och vad var orsaken till avkristnandet. Jo det var att vi bröt mot det första budet och upphöjde Socialismen, satte Socialistguden på altaret, och den kristna tron och Jesus gjordes underordnad.

Idag får vi ta konsekvenserna i vårt svenska samhälle. Jesu välsignelser är inte längre över samhället, utan i stället har vi fått förbannelserna. Vi kan läsa om det här i 5 Mos 28. Välsignelserna när man går Guds väg och förbannelserna när man lämnar Guds väg.

Där ser vi hur viktigt det är att inte bryta mot Buden, och aldrig sätta något annat framför Jesus. Han är vår Gud och det är viktigt. Allt annat måste vara underordnat honom.

Och skall vi nu tillbaka till ett land som är välsignat, då får vi på nytt se till att det är Jesus som är främst, och lyfta ner alla andra gudar, Socialismen, Buddismen, Muhammedanismen etc. Endast Jesus skall vara vår Gud då kommer välsignelsen tillbaka.

Låt oss intensifiera vår bön att Jesus på nytt skall bli främst i det här landet. Att Jesus skall blir nr 1 i Sverige. Att Sverige åter skall bli ett kristet land som vi varit i 1000 år, tills Socialismen kom och stal vår Gud och själv gjorde sig till Gud.



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar