onsdag 3 april 2019


Jesu seger 116,
Jesus är vår Gud



Jesus är Guden hos oss, han finns bland oss. Och det är viktigt att vi talar om att det är just Jesus som är Gud.

Det finns många Gudar och det finns många Andar, Men för oss är bara Jesus Gud.

Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.


Ja Jesus är ju den ende Guden, Jesus som i Gamla testamentet heter Jashve och Jehoa etc. Han med sin helige Ande är det som är Gud. Den verklige guden, han är ”den som är”. Medan de andra som kallas gudar det är avgudar och onda Andar.

Därför är det viktigt att vi håller rent hus i vår kristna tro. I våra församlingar och i vår kristna verksamhet. Yoga, Islam och annan tro har inte där att göra. Endast Jesus är det som vi ska tillbe och hämta vår kraft ifrån. Han som är hos oss och i oss och älskar oss.

Vi mötet Jesus som också är Jashve första gången i Bibelns 2:a kapitel.

1 Mos 2:4 <Trad:> Detta är berättelserna om då himmelen och jorden skapades, det är Guds Jashves verk, jord och himmel.
| <Alt:> Dessa berättelser är om då det väldiga namnet [det fantastiska livet] och den fasta grundens skapades, det är Jesus [Jashve] Guds sons resultat, en fast grund och ett väldigt namn [ett fantastiskt liv].

Vi ser det här klart i den alternativa översättningen, där det är Jesus Guds son som gör det hela, Jesus är vår frälsning, det väldiga Namnet och den Fasta grunden att bygga på. Han är vår Gud.

Halleluja Jesus lever

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar