tisdag 30 april 2019


Jesu seger 138,
Alla livets skeden är med i frälsningen


Alla skeden i livet, börjanslut, när det är fantastiskt, när det är motigt. Allt ingår i frälsningen. Jesus passar in i alla situationer.

Upp 21:13. Mot soluppgången [öster] 3 portar, mot nordanvinden [norr] 3 portar, mot sunnanvinden [söder] 3 portar, mot solnedgången [väster] 3 portar.


Här brukar man normalt bara skriva att portarna är åt öser och norr etc. Men riktningarna har också andra betydelser.

Öster är där solen går upp. Det är alltså början. Starten på livet. Ja starten på allt vi gör.

Och där ska Jesus vara med.

Liksom han ska vara med vid solnedgången, alltså när livet här på jorden tar slut. Eller när en uppgift är färdig. Jesus ska också vara med då. Det är hans vilja.

Och vi ser också norr och söder. Norr är när det blåser kallt. Det är jobbigt, livet är tungt. Och då är Jesus med och hjälper. Han ger stöd.

Och söder är när solen skiner. Livet är lätt. Då är det också viktigt att vi har Jesus med, inte glömmer honom bara för att allt är lätt.

Jesus ska alltid vara med. Det är budskapet i den här bilden.

Vi kan läsa en liknande uppräkning i 1 Mos 8.

1 mos 8:22 <Trad:> Aldrig under jordens alla dagar skall sådd och skörd och köld och värme och sommar och vinter och dag och natt, ta slut.

Här ser vi att livet kommer alltid att vara så här. Det kommer att vara bra stunder, och det kommer att vara kämpiga stunder. Det kommer att vara stunder när man måste prestera, och det kommer att vara stunder när man kan njuta frukten av sina prestationer.

Och vi ser också att det andliga ljuset kommer att variera. Det kommer att vara både Andligt ljus och mörker. Men också här gäller att ha Jesus med, liksom det gäller i alla situationer, oberoende om det är upp eller ner.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar