lördag 13 april 2019


Jesu seger 126,
Vi får inte vara anstötliga


Det här är också något som kan kännas knepigt, men en kristen ska inte vara till anstöt.

Men det kan ju inte betyda att vi ska acceptera och ta efter allt som alla andra gör och säger.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Och inte heller kan det ju betyda att vi ska göra som alla andra, för att inte vara till anstöt. Nej vi ska göra sakerna på Jesu sätt.

Men vi ska i vårt sätt att vara inte i onödan bete oss på ett dumt och knepigt sätt som väcker anstöt, utan vi ska vara ordentliga och redliga. Vi representerar ju Jesus.

Vi kan läsa om det här i Matteus.

Mat 5:13.  Ni är jordens [världens] salt, men om saltet handlar dåraktigt [förlorar smaken], med vad skall man salta, till inget duger det, nej det är bara att kasta ut för att trampas ner av människorna.
Mat 5:14.  Ni är världens [universums] ljus [eld] inte kan man dölja [hemlighålla] en stad som ligger på ett berg [kulle]

Det är viktigt att vi är Ljus och Salt. Vi ska vara kunniga och upplyste, och vi ska likt saltet gå emot och stoppa förruttnelsen och förfallet i samhället. Vi ska inte vara socker som en del Kyrkor verkar tro. Och inte ska vi heller vara otydliga utan ett klart ljus.

Men det är viktigt att vi inte är oförnuftiga och dåraktiga och drar dåraktig het över Guds församling och verk.

Det gäller att ha Jesus, att ha Guds Ande för att komma rätt på det här. Att i bön be Gud om ledning. Det är Guds verk vi ska göra, hans rike vi ska företräda, och då måste vi ha Jesus med oss som går vid vår sida och hjälper oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar