söndag 21 april 2019


Påskdagens Evangelium enligt Lukas
190421



Luk 23:56. De vänder sedan tillbaka och de gör i ordning välluktande kryddor och myrra, men på sabbaten vilar de enligt budet.
Luk 24:1. Och i den första mycket tidiga gryningen efter sabbaten [sabbatens gryning], kommer de till graven och de bär välluktande kryddor med sig, som de gjort i ordning.

Luk 24:2. Men de finner då, att stenen har rullats bort från graven.
Luk 24:3. Och när kvinnorna går in finner de inte Herren [Jashve, Jesus] Jesu kropp
Luk 24:4. Och det uppstår villrådighet hos dem om det här, och se två män står där bland dem i skinande kläder.
Luk 24:5. Och de blev helt skakiga [rädda], och de böjde ner sina ansikten till jorden. Men männen [de] sade till dem: Varför söker ni han som lever bland de döda.
Luk 24:6. Han är inte här, utan han är uppstånden, minns hur han är den som talat med er, när han var bland er i Galileen [område, fällbar, ringa, gräns, kust, land].
Luk 24:7. Och hur hans budskap är att det är nödvändigt att Människosonen [Adams son] överlämnas till syndiga människors händer och korsfästs, och uppstår på tredje dagen.
Luk 24:8. Och då kommer de ihåg hans ord.
Luk 24:9. Och de vände tillbaka från graven. De berättade sedan allt för de 11 och för alla de övriga.
Luk 24:10. Och det var Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska] Magdalena [från Magdala] och Johanna [nådefull] och Jakobs [häl fångaren, ersättaren] Maria och de övriga med dem, som berättade det här för apostlarna.
Luk 24:11. Och de ser deras ord, det som kommer inför dem, som nonsens, och de trodde dem inte.
Luk 24:12. Och Petrus [klippa] reser sig och springer mot graven och han böjer sig in. Han ser linnebindlarna som ligger där för sig själva, och han går därifrån med förundran inom sig, över det som har hänt.

Översatt och utlagt av

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar