fredag 5 april 2019


Jesu seger 118,
Tillvaron kommer verkligen att bli annorlunda



Ja vi kan redan se hur nästa allt är annorlunda idag. Och i Guds rike kommer det alltså att bli så i ännu högre grad.

Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.


När man blir frälst blir livet annorlunda. Det finns det åtskilliga exempel på. Och när en nation och civilisation tar till sig Jesus och gör honom till herre då blir det också annorlunda, då gör man framsteg, då utvecklas landet.

Det är därför som vi har det vi har idag i västvärlden. Det kommer från Jesus. Det är för att vi förverkligat hans ord som samhället har utvecklats, som saker har blivit bättre. Och det här kommer alltså att fortsätta när Jesus får bestämma.

När man som jag är född på 40 talet har man sett en helt annan värld. En värld där folk bodde på landet och eldade sina hus med kamin. Gjorde sina behov i utedass mitt i vintern. Hämtade vatten i hink i brunnen och bar in. Etc.

Idag har vi bekvämligheter som Diskmaskin, Tvättmaskin, Rinnande vatten, Kyl, Frys etc. Saker som var helt otänkbara för ett antal år sedan.

Och ta resandet, förr fick man åka båt till Kina och det tog månad, månader. Idag flyger man på 12 timmar.

Och för att inte tala om mobiltelefoner, Internet etc. Allt har redan blivit annorlunda jämfört med hur man levde förr.

Och i Guds rike fortsätter alltså det här. Vi vet inte hur det blir men det blir annorlunda, och bättre. Det som var jobbigt förr försvinner.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar