söndag 28 april 2019


Varför har Islam böneutrop
190428



Vi läste häromdagen att kammarrätten nu har godkänt de böneutrop som man har från en moské i Växjö. Kammarrätten är en överordnad rättsinstans och dess beslut är prioriterande och ska vara vägledande och att alltså också andra Moskéer som lägger in om tillstånd ska nu få ja.

Vi kan alltså konstatera att det nu är fritt fram för böneutrop. Fritt fram för Allah att ropa ut sitt suveränitet över svenska områden.

Det som egentligen är konstigt och mera konstigt än man till förstone tycker är att Islam har böneutrop. De kristna har ju kyrkklockor och de hörs på långt avstånd. Men böneutrop, som det var en gång med en person som står och ropar manuellt kan ju inte höras långt.


Varför tog då inte Islam efter de kristna klockorna. Även i Indien har man ju till sina religioner klockor som hörs etc.

Det naturliga svaret är att den Andemakt som skapade Islam visste att i ändens tid, alltså idag skulle det komma högtalare. Man skulle med högtalare kunna ropa ut sitt budskap så att det hördes vida omkring. Och då får man ju inte bara ett ljud, typ klockklang, som ju är neutralt, utan då kan man deklarera vem som äger området. Man kan proklamera området som tillhörande Allah.

Det här visar just det vi ser idag att Islam formades en gång för att kunna krossa Jesus i ändens tid. Men vi vet att det inte kommer att lyckas, Jesus kommer att vinna också över Islam, det kan vi läsa i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Man frågar sig också varför vi kristna inte sätter upp högtalare på våra kyrkor och ropar ut Jesu seger och Jesu suveränitet över området. Det borde också vara OK nu med det beslut som tagits av kammarrätten.

Jesus hjälp oss idag när ondskan går fram med sådan kraft att vi inte tappar dig utan blir fyllda med din kraft och ledning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar