måndag 15 april 2019


Jesu seger 128,
Sexuell oreda har inte i Guds rike att göra



Vi ser här i Upp 21:8 speciellt horkarlar uppräknas. Men det gäller naturligtvis alla typer av sexuella synder, all sexuell oreda

Sexuell Oreda hör inte hemma i Guds rike.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


All form av otukt är synd inför Gud. Gud vill ha en fungerande familj. Kärleken ska vara mellan man och kvinna och resultatet ska vara Barn som växer upp i trygghet.

Det är den familj och det samliv som Gud vill ha.

Vi kan läsa redan i 1 Mos 1 om det här.

1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Syftet med att vi är man och kvinna är att vi ska vara fruktsamma och uppfylla jorden.

Och ännu tydligare ser vi det i 1 Mos 2.

1 mos 2:24 <Trad:> Därför skall en man överge sin far och sin mor och fästa sig vid sin hustru och de skall vara en kropp.

I Guds värld är Man och Kvinna en kropp, en enhet som ska producera och uppfostra den kommande generationen på ett tryggt och bra sätt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar