tisdag 16 april 2019


Jesu seger 129,
Trollkarlar har inte i Guds rike att göra



Guds rike ska vara äkta, inget trolleri, inget fusk, ingen tillrättalagt skojeri. Jesus är Sanning, Evangelium och Kraft.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Trollkarlar är alltså också en av de saker vi inte ska ha i Guds rike. Och det tycker man ju att vi inte heller har i våra kyrkor nu för tiden.

Men vad är egentligen en Trollkarl. Jo det är en som lärt sig att göra saker som ser ut som Guds verk. Som låter fromt. Han har tränat sig och vi kan läsa om det här i Upp 18.

Upp 18:11 Och jordens [markens, landets] handelsmän klagar [jämrar sig] och sörjer över henne, därför att ingen längre köper deras bördor [laster, skeppslaster].
Upp 18:12 Last av guld och av silver och av värdefull sten och av pärlor och av fint linne och av purpur och av silke och av scharlakansrött och av allt slags välluktande trä och alla slags saker [arbeten] i elfenben och saker [arbeten] av värdefullt trä och av koppar och av järn och av marmor
Upp 18:13 och kanel och rökelser och balsam [välluktande olja, smörjelse] och rökelse [rökelseharts] och vin och olivolja och fint mjöl och vete och djur [boskap, kor, ägodelar] och får och hästar och vagnar och kroppar [slavar] och människoliv [människosjälar].
Upp 18:14 Och begärets skörd av din själ [liv] försvinner, från dig och allt det överdådiga och strålande, försvinner från dig, och inte på något vis kan du längre finna dem.

Här kan vi se hela listan av saker som säljs av det stora Babylon. Den Falska Kyrkan, den Gud kommer att krossa. När man läser listan låter det som vanliga saker, men de har en andlig innebörd.

Guld och silver står för Renheten i Jesus, det sanna Evangeliet, och det kan man inte sälja. Men det är det den Falska kyrkan försöker att göra.

Vi ser Fint linne, i stället för Jesu rena kläder, doppade i hans blod.

Vi ser välluktande trä och rökelse och balsam. Det ska låta bra och ger positiva känslor, men det är inte frälsning. Gudstjänsterna har i många stycken blivit underhållning. Med sångare som sjunger väl precis som de lärt sig. Med Pastorer som gått Bibelskola och som blivit lärda hur de ska säga. Men var är Anden och Kraften.

Vi ser vin och olja och fint mjöl och vete till att baka bröd och hålla nattvard men det är inte färdigt. Dagens kyrka har inte det fulla Evangeliet med Jesu kropp och blod och frälsning.

Vi ser slutligen människoliv, ja våra själar. Det har kyrkan också handlat med genom åren. Men det är inte Jesu vilja. I hans rike är frälsningen gratis.

Det är alltså viktigt att det inte är trolleri. Ett sätt att se bra ut men där det är fusk utan det ska vara den äkta varan. Jesu Evangelium och Kraft, Ande och Helgelse, Det är Jesus vi ska ha och det är det Jesus också vill ha i sin församling.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar