lördag 6 april 2019


Jesu seger 119,
Bibelns Profetior går i uppfyllelse


Bibelns profetior är sanning. De slår in. Det kan vi se idag när många profetior har slagit in.

Och här kan vi i Upp 21 läsa om att det som ska komma till sist Guds Jerusalem. Det är sanning. Och det kan vi alltså också lita på.

Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.


Det finns flera ställen i bibelns profetior som är helt oförklarliga med mänskligt tänkande, Men som har förutsagts långt i förväg, och där vi nu ser hur de har fullföljts. Vi har t ex Upp 13:14 – 15, vår TV.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

På den tid när det här skrevs var det en total teknisk omöjlighet. Men lika fullt kunde alltså Bibelordet peka ut att nu i ändens tid skulle vi få TV. En Bild med rörelse och ljud.

Vi har också Upp 13:16 – 18 där vårt internet och www pekas ut och det kommer precis efter, på samma sätt som TV kom på 50 talet och www i början av 90 talet.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

666, alltså tre 6:or blir skrivna på hebreiska vav, vav, vav och återges i vårt alfabet med www. Vilken profetisk fullträff.

Och i Upp 13:17 kan vi läsa om att för att handla ska man ha ett namn alltså användarnamn, och ett kännetecken, alltså en kod. Och har man det kan man handla på nätet annars inte. Det är precis som det är idag. Vi är där. Och det här skrev de alltså för 2000 år sedan fast de inte hade en aning om vårt internerat och www.

Och vi har TV satelliterna i Upp 14:6 – 11 De är av tre slag eller rättare sagt kanalerna som sänds är av tre typer. De Evangeliska som Kanal 10 och Vision Norge, och Main stream som SVT med sin Ateism och Socialism och Vilddjurets kanaler de som sänder den rena smörjan och förförelsen,

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Här ser vi de tre typer av kanaler som vi har idag på Satellit TV. De Evangeliska. Main stream, Vilddjurets kanaler. Och vi ser den plåga som drabbar de som tittar på Vilddjurets kanaler. De ska dricka Guds vredes vin och torteras i Eld och Svavel. Och idag kan vi se den förförelse som finns i många av de här kanalerna och hur den fördärvar hela vårt samhälle.

Det är intressant att notera att den här plågan här gäller Vilddjurets kanaler, inte de som ser på de Evangeliska kanalerna. Och tydligen inte på samma sätt med Main stream heller.

Redan för 2000 år sedan viste Jesus det här och såg till att det skrevs i Bibeln.

De här profetiorna som vi tittat på här ovan är bara några av alla Bibelns profetior, men den visar just att Bibeln är en bok att lita på. Och när det här visar sig vara profetiska sanningar så kommer även det som står om den Himmelska staden att fullföljas.’

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar