tisdag 9 april 2019


Jesu seger 122,
Livet med Jesus är gratis


Livet med Jesus är av nåd, Livets vatten är gratis. Evangelium är inget man ska ta betalt för. Jesus tog inte betalt.

Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].


Jesus han botade människor, gratis. Han gav den frihet från synd, gratis. Allt gjorde han gratis.

Livet med Jesus är gratis. Det kostar inget. Det är därför som vi kristna inte heller ska ta betalt för evangelium. Ingen ska hindras att komma till Jesus för att han inte har pengar.

Idag finns det många saker inom kristenheten som kostar pengar. Vi har böcker, vi har CD: ar, etc. Men det är egentligen fel. Allt ska vara gratis och de pengar som behövs ska vara frivilliga.

Den kristna verksamheten ska finansieras med gåvor.

Och när man fått denna välsignelse, som finns i Evangelium, då känner man en oerhörd tacksamhet som gör att man gärna ger ett bidrag. Men det är alltså viktigt att hälla isär avgift och frivilligt bidrag, allt är i grunden gratis. Det finns inget tvång.

Jag minns Thurman Scrivner från Texas som var i Vision Norge och talade han hade genomfört det. Ville man ha något från honom var det bara att beställa. Allt var gratis t o m distributionen. Och han hade aldrig haft problem med pengar, det strömmade in gåvor till allt han behövde för att fortsätta.

Jesu liv är av Nåd och inget som kostar pengar. Och då är det viktigt att också vi tar det här till oss i den kristna verksamheten.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar