onsdag 10 april 2019


Jesu seger 123,
När vi lever i Jesus är vi Guds barn


Det är fantastiskt att vara Guds barn. Att få leva med Jesus och känna hur Gud tar han om oss. Och så vill Gud också ha det. Det kan vi läsa i Upp 27:7.

Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].


Ja Gud kallar oss inte bara för barn utan för min son. Och man kan ju se det som att det syftar på Jesus som ju är Guds son. Men det syftar också på oss, när vi tar emot Jesus. Det kan vi se i andra Bibelställen.

Rom 8:14. För alla som leds [blir burna, drivs] av Guds ande, de är Guds söner [barn, avkomma, likhet].
Rom 8:15. För ni är inte de som fått slaveriets [träldomens] ande, och åter kommer in i rädsla [ångest], utan ni är de som fått ande med söners rätt i vilken vi ropar: Pappa, beskyddaren [far, uppehållare, grundare].
Rom 8:16. Anden själv vittnar [intygar] med vår ande att vi är Guds barn.

När man leds av Guds Ande då är man Guds son. Alla Guds barn ska alltså låta sig ledas av Gud, av hans Ande, och då får vi söners rätt. Vi får ärva Gud eller som vi i stället borde uttrycka det. Vi får det Gud har och får bli en del av honom. Och det av Nåd genom Jesus.

Och i Galaterbrevet kan vi läsa samma sak, Det är när vi har Jesu Ande i oss som vi är Guds söner och alltså Guds barn.

Gal 4:5.  För att han ska lösköpa [befria] de som är under lagen, så att de kan [ska] motta söners rätt.
Gal 4:6.  Och därför att ni är söner sänder Gud sin sons ande in i ert hjärta som ropar Pappa [Abba], Far [fader].

Det finns många sätt att uttrycka det här med att ta emot frälsningen. Ett sett är som vi läser här att vi får bli Guds barn, Guds söner tillsammans med Jesus, han som var den förstfödde. Och det läste vi ju om i ett tidigare avsnitt hur det stod redan i Bibelns första vers.

Andra sätt att uttrycka det fantastiska i frälsningen är att tala om Festmåltiden, att tala om Bröllopet, att tala om att vi får vara Jesu Brud etc.

Frälsningen är fantastisk och egentligen finns ingen riktigt bar bild för frälsningen och det är därför som vi får använda flera bilder, som ändå på något sätt inte riktigt räcker till.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar