torsdag 11 april 2019


Jesu seger 124,
Vi får inte vara fega


Det är något som förvånar mig. Man får inte tillhöra de fega, då får man inte komma in i Guds rike utan hamnar i sjön som brinner med svavel tillsammans med mördare och avgudadyrkare.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Vi är många som känner vår svaghet, när det blåser om Kristi kyrka drar vi oss gärna tillbaka. Men Gud vill alltså att vi inte är fega, inte är försagda. Jesus var inte feg, han gick den väg Gud ville och led för allas vår skull, och därför finns frälsningen.

Vad betyder det här då. I dagens samhälle är det många som fegat ut. Vi har den Svenska kyrkan som helt lagt sig för världen. Bibelordet styr inte längre utan det är världen som styr kyrkan. Så får det inte vara.

Men finns det då ingen gräns. Tittar man i historien så finns det situationer när vi ska fly i stället för att fäkta. Jesus själv sa ju till sina lärjungar att när de kom in i en by och man där inte ville ta emot budskapet då skulle man gå därifrån och t o m skudda stoftet av sina fötter för att visa vad man ansåg. Man skulle inte fortsätta in absurdum.

Men hur ska man då veta när man ska gå vidare och när man ska gå därifrån. Ja det är bara Guds Ande som vet. Och det är därför viktigt att vi lever i Guds Ande och ger den det utrymme som den ska ha.

Och det är också viktigt att vi lever i Guds nåd för vi är alla ofullkomliga. Men i Jesus är vi godkända hos Gud. Så därför får vi alltid lägga fram våra problem för Jesus och låta honom vara med i vårt liv.

 Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar