onsdag 17 april 2019


Jesu seger 130,
Falskhet och Villoläror har inte i Guds rike att göra

?

Det har genom historien funnits många avarter av Kristen tro, och att det finns varianter är naturligt. Alla kan ju inte tycka exakt lika. Men det finns fundamentala delar som måste vara där för att det ska vara Kristen tro med Jesus som grund.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


I 1 Joh 2:22 kan vi läsa Johannes syn på det här och det är att för att kallas kristna måste man erkänna fadern och sonen, alltså Jesus som Guds son.

1 Joh 2:22.  Vem är det som är lögnaren [förfalskaren] om inte han som förnekar att Jesus är Messias [Kristus]. Den är Antikrist, som förnekar fadern och sonen.

Den som förnekar att Jesus är Messias, Guds son som skulle komma, han är på galen väg. Det är Jesus som är Messias den som skulle komma och det är fundamentet i den Kristna tron.

Också i sitt andra brev skriver Johannes också om det här.

2 Joh 1:7.  Ty många bedragare har kommit till världen. Dessa som inte bekänner att Jesus [Frälsaren] Messias [Den smorde, Kristus] har kommit i köttet [som människa]. Den är bedragare [skojare] och Antikrist.
2 Joh 1:8.  Se till att vi inte må ödelägga det som vi gjort [arbetat] utan får mota full lön.
2 Joh 1:9.  Envar som överträder och inte är i Messias [Kristi] lära, han har inte Gud. Den som är i Messias lära han har också Fadern och Sonen.
2 Joh 1:10.  Om någon kommer till er och denne inte för med sig denna lära. Ta inte emot honom in i ert hem och hälsa honom inte välkommen [säg inte ära [gläd dig, må bra] till honom].
2 Joh 1:11.  För den som välkomnar honom [säger ära [gläd dig, må bra] till honom], han deltar i hans onda gärning [arbete].

Vi kan också läsa om Jesu stora betydelse i Upp 5:5 – 6 där vi får se att han är vårt lamm, den som släktades för oss, och som alltså är centrum i hela Evangeliet, Guds frälsning

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.

Jesus är det slaktade lammet som offrade sig för oss, och det är i detta som frälsningen ligger. Vi är förlåtna när vi lever i Jesus och godkända inför Gud.

Och Frälsningen är inte bara något för var och en av oss som individer utan hela världen ska frälsas, det är Guds vilja.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.

Det är tron på Jesus och hans offer och den kraft som finns i det som ger oss frälsning, var och en av oss, ja hela världen.

Jesus lever och därför ska vi leva.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar