söndag 14 april 2019


Jesu seger 127,
Avgudadyrkan är ofta förrädisk och det är inte alltid man uppmärksammar den


Vi kan fortsätta att räkan upp grupper som inte ingår i Guds rike. En sådan grupp är avgudadyrkare. Det syns ofta inte idag. Man ser idag ingen som ligger offentligt inför ett avgudaaltare och tillber. Men avgudadyrkan finns fördolt, där man sätter upp annat vid sidan om eller över Jesus.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Jesus nämner själv Pengar som kan vara en avgud för många och ta över, också Mat kan var en avgud. Vi känner igen uttrycket att ha Buken till Gud.

Vi kan här i Sverige se Socialismen som har blivit en avgud och tagit över hela det land som en gång regerades av Jesus. Sverige var ett kristet land. Men idag har Socialismen tagit över och vi håller på att gå under.

Man satte en gång upp Socialismen på altaret jämte Jesus bildlikt talat. Man gjorde Socialismen till Gud vid sidan om Jesus och idag ser vi resultatet. Jesus finns knappt mer i vårt land. Allt är Socialism och vänster.

Det är därför Bibeln ger oss 1:a Budet:

2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].

Vi ska över huvud taget inte ha någonting med Avgudar att göra, för då finns risken att vi och våra barn hamnar i deras våld och vi tappar vår Gud, vår Jesus.

Och det är det som har hänt i Sverige, en gång tyckte många kristna att Socialismen var ju nästan som Kristendomen och man gav den sin röst och stöd. Men Socialismen var en religion i sig, ja det var en Avgud som åt sig in i samhället och tog över. Idag ser vi resultatet.

Och vi har också saker som Yoga och Islam som kommit in i vårt land och det är naturligtvis också Avgudar, och mera uppenbara men som likafullt engagerar fler och fler t o m i den Kristna världen. Så vi lever verkligen i en tid när man får se upp.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar