söndag 5 maj 2019


Jesu seger 143,
Öppenhet och sanning är regeln i Guds rike



Genomskinlighet, alltså öppenhet och sanning är en grundregel i Guds rike och det är något som tas upp på många ställen i Bibeln.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.


Redan i 1 Mos 2 står det.

1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.

Det här är ett bibelställe som många undrat över varför det finns där. Varför framhåller Bibeln att de var nakna. Jo Nakenhet är öppenhet, allt är synligt, och det är så Gud vill ha det. Det är den principen som Gud alltså tar upp redan här i de 2:a kapitlet i Bibeln.

Och genom att vi lever i Jesu frälsning och ha förlåtelse för våra misstag, så kan vi vara öppna för varandra. Vi har inget att frukta.

Vi möter det här också i Upp 4.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Här tittar vi in i Guds himmel och där möter vi åter Guds princip att det ska vara genomskinligt. Allt är öppet. Gud gillar inte hymmel och hemligheter. I Guds rike ska sanning råda och sanning ska vara tillgänglig och gälla, den är inget att skämmas för.

Och det är ju för att i Guds rike kombineras den med förlåtelse. Jesu rening. Den som har gjort fel kan alltså säga det, för Jesus förlåter. Man behöver inge gömma sig och ljuga, för att bli accepterad.

Vi hittar det här också i Upp 15:2.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Här ser vi det internet och den TV verksamhet, vi har idag som täcker hela jorden allt syns idag just som det händer, det är unikt för vår tid. Och för de som har Gud och inte tillber Vilddjuret och förförs av ondskan på internet, och i TV etc., har hela jorden blivit öppen.

Men vi ser idag hur våra regeringar på nytt försöker stänga för oss med restriktioner och lager som stänger ner delar av Internetet och öppenheten.

Men när vi läser här i Upp 21: 18 kan vi alltså också se att i Guds stad ska Internetet och informationsflödet vara öppet och fritt. Där ska inte råda kopieringsförbud och censur. Det ska vara genomskinligt och ädelt som Guld. Det är en tröst att se idag när vi ser vad som händer och hur våra regeringar går fram med sina förbud.

Den censur som vi ser idag kommer att upphöra när Gud genomfört sitt rike.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar