fredag 17 maj 2019


Jesu seger 155,
Jesus har tagit våra plågor


I Guds stad finns inga plågor, all förbannelse är borta, För Jesus är där, han regerar i Guds stad. Och Jesus har burit alla våra plågor upp på korset i sin försoning för oss.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.


Ett ställe vi kan läsa om plågor i Bibeln det är i Upp 15 och där pekar det på de plågor som vi sedan har i Upp 16.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.

Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.

Vredesskålarna som hälls över världen är fulla av plågor och det är det vi ser idag i full gång. Men det ska alltså vara avslutat i Guds stad. Där ska alla plågor vara borta, och det är det vi får se fram emot. Jesus ska utplåna plågan, hans frälsning ska bli total.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

I Joh 3 kan vi läsa om hur det är Jesus som befriar oss. Det är han som frälser och tar bort all plåga.

Vi kan också åter läsa i Upp 21.

Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.

I Guds stad är allt plåga slut, alla gråt, för ondskan har upphört. Det är Jesus som styr och då råder frid och försoning och sanning.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar