onsdag 22 maj 2019


Jesu seger 160,
Profetiorna i Bibeln bevisar Guds existens


Guds ord är tillförlitligt. Ja profetiorna i Bibeln bevisar Guds existens.

Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].

Guds ord är sanning. Guds profetior går i uppfyllelse. Det har vi sett genom tiderna. Bibeln är full av profetior och flera av dem har alltså redan gått i uppfyllelse.


Vi har t ex profetian om TV i Upp 13:14 . 15

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

En bild som har rörelse och som kan tala det är en TV. Och den här profetian har gått i uppfyllelse idag. Gud viste det och han skrev in det i sin profetia. Och människor har i alla år funderat över hur det ska gå till. Men vi ser idag att det har det. Gud visste och på samma sätt är det med många andra profetior som redan gått i uppfyllelse. Gud visste och har skrivit in det i Bibeln.

Och på det här viset vet vi att Gud finns och verkligen är Gud för oss. Vi kan läsa om det här i Jesaja.

Jes 44:6.  <Trad:> Så säger Jashve Israels kung, och deras frälsare Jashve Sebaot: Jag är den förste och jag är den siste, och förutom mig finns ingen Gud. 
Jes 44:7.  <Trad:> Och vem kan profetera [proklamera] som jag och intyga det, och ordna så det blir så. Må han lägga fram det för mig till att ske från forntiden och det som kommer, och som förkunnelser om det som skall komma, inför dem.

Det är bara Jesus vår Gud som kan profetera på det här viset och det händer. Alltså existerar han och han har makten. Och hans profetia är tillförlitlig.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar