måndag 20 maj 2019


Jesu seger 158,
I Guds rike finns inget Andligt mörker


Det är Aldrig natt i Guds stad. Där finns inget Andligt mörker. Sanningen går alltid att se för Jesus är sanningen och han är vår lampa.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.


Vi läste det här också i Upp 21.

Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.
Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.

Det här är viktigt, i Guds stad ska sanningen fram. Det är Gud som ser till det. Hans ljus lyser alltid.

Och det vi kan läsa motsatsen om Vilddjurets rike i Upp 16. Där är det mörk som räder, och där är det lögner om Gud som sprids.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Ja vi kan t o m se hur folk, biter sönder sina tungor. låter bli att säga vad de tänker, för det går inte längre, yttrandefriheten är tagen ifrån oss.

Det här i Upp 16 är vårt Sverige idag, där mörkret sänker sig och yttrandefriheten succesivt tas bort.

Och det märkliga är att det här är i ett land med Grundlagsfäst yttrandefrihet. Med andra ord yttrandefriheten går över alla andra lagar och ska inte kunna ändras på ett enkelt sätt.

Och så här är det alltså i Ondskans, i Vilddjurets rike. Där råder mörker och där gör man saker som man inte ska kunna göra, men det går ändå för ondskan och lögnerna råder.

Men i Guds rike är det alltså ljus, och Guds stad är det vi har framför oss. Det är Jesus som kommer att vinna och hans rike som kommer att råda i Evighet. Det har vi alltså läst i Upp 22.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar