lördag 25 maj 2019


Jesu seger 163,
Det är bara vår Gud vi ska tillbe


Jesus är vår Gud. Jesus, Fadern och den Helige Ande är vår treenige Gud och det finns ingen annan Gud och ingen annan att tillbe. Det är viktigt att vi håller på det här annars går det snett i tillvaron för oss.

Titta på Sverige idag som satt upp Socialismen som Gud, och hur galet det går i Sverige.

Upp 22:8. Och jag Johannes, som ser och hör det här, faller ner, när jag ser och hör, för att tillbe framför ängelns [budbärarens] fötter, han som visade mig det här.
Upp 22:9. Men han säger till mig: Se upp, gör inte så. För jag är din medtjänare och dina bröders profeternas och deras som bevarar skriftens [bokens] ord. Det är Gud du skall tillbe.


Vi kan läsa om det här i 10 Guds Bud och där ser vi också att det finns en inledning som vi inte har med i våra Svenska 10 Guds bud, Det är vers 2, där vi får veta vem Gud är.

2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus].
{*Egypten = Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].
2 Mos 20:4.  Du skall inte göra dig någon skulptur [avgudabild] av någonting överhuvudtaget [och inte skall ni låta smörja något], som är i himmelen [skyn] ovanifrån eller som är på marken underifrån, eller som är i vattnet underifrån i förhållande till marken.
2 Mos 20:5.  Du skall inte dyrka [falla ner för, buga dig för] dem och inte skall du arbeta för [göra bruk av] dem, för jag Jesus [Jashve], din Gud är en svartsjuk [ivrig, nitälskande] Gud, som låter barnen bära fädernas straff i 3:e led och i 4:e led, genom att de blir mina fiender [hatobjekt].
2 Mos 20:6.  Och han ger nåd [barmhärtighet, rättvisa] till 1000-ende [familjer], till vänner [älskade] och till de som håller mina bud [befallningar].

Här ser vi just att det är Jesus som är vår Gud, eller egentligen Jashve (YHWH), det gammaltestamentliga namnet. Jesus sade ju själv att han var redan i skapelsen och den som var Jesus var alltså Jashve. Det var han som förkroppsligades och blev vår frälsare. Därför kan man som i den här översättningen skriva Jesus redan här i Gamla testamentet.

Det är intressant att notera att vi inte bara ska låta bli att dyrka andra Gudar och tillverkade väsen, vi ska inte ens arbeta för avgudarna.

Vi ser också hur det går när man bryter mot det här budet, att bara ha Jesus som Gud. Då händer det som har hänt i Sverige där man satt upp Socialismen vid sedan om Jesus, Ja Kristna arbetade för de Socialistiska idéerna och förstod inte att det var en avgud.

Idag ser vi resultatet. Socialismen har tagit över hela samhället och avskaffat Jesus. Alla barn lärs att bli Socialister och Ateister, Jesusförnekare. Och förförelserna blir bara värre och värre. Det är hemskt. Och vi ser hur Sverige totalt förfallet.

Det här lär oss att det är viktigt att vi bara har Jesus som Gud och vi får ropa till Jesus att han hjälper oss så Sverige på nytt blir ett Kristet land.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar