tisdag 14 maj 2019


Slängmaffian har övertaget
190514



En tanke värd att ha med sig är:

En gång slängt för alltid slängt, men man kan spara hur många gånger som helst.

Det finns mänskor som lättvindigt slänger allt de ser omkring sig som de inte gillar. Men det är ett faktum att har men en gång slängt så finns det saker som är borta för alltid. Och det gäller ju de saker som har ett historiskt värde och minnessaker och saker som inte går att få tag i mera. 


Saker som man kan köpa om i affären de går givetvis att återskapa genom att köpa nytt, så länga grejen finns i affären. Men mer och mer är det så idag att saker ändras, saker blir omoderna etc. Och då går de inte heller att köpa längre.

Vi har också en utveckling som innebär att kvalitén på nya saker ofta är sämre än på gamla. Det har jag själv varit med om. Prylar som man haft i många år som fungerat utmärkt. Men så köper man en ny och slänger den gamla och efter något år går den nya söder. Idag verkar man tillverka saker för att de bara ska hålla en begränsad tid.

Om man sparar en sak så kan man på nytt ta fram den om ett år och göra en ny bedömning om man ska ha de kvar. Det kan man alltså inte när man slängt.

Sedan har vi en sak till och det är att idag kör man det som slängs till Tippen och så ser man det aldrig mer. Förr lade man sakerna i en skräphög bakom huset, och i värsta fall kunde man hämta det igen. Så är det alltså inte idag.

Man ska alltså alltid ta en extra betänkestund när man slänger något som är oersättligt. Kommer jag verkligen aldrig att vilja ha de igen.

Jesus ge oss klokskap och var med oss i livets olika beslut du som vet allt också det som kommer framöver.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar