onsdag 15 maj 2019


Jesu seger 153,
Livet kommer från Jesus


Det är från tronen som Livet kommer, och på tronen sitter Jesus. Det är han som är lammet och han sitter på Faderns högra sida, och talar väl för oss.

Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.


Vattnet som flyter ut är rent, ja klart som kristall. Det är genomskinligt. I Jesus finns sanningen. Det är så han vill ha det. Så åter kommer vi alltså fram till detta att för Gud är sanningen, genomskinligheten viktig.
Det här med floder av Liv och Välsignelse det är samma som i 2 Mos 2, där det flyter floder ut från Paradiset och vattnade landet. Det är också den välsignelse som kommer genom Jesus.

Överallt där Jesus är skapas ett Paradis med floder av välsignelse

1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
| <Alt:> Och en ström går ut från församlingen till glädje med sång och musik [för hägnet] och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
| <Alt2:> Och en ström går ut från det eviga till glädje i sorgen och från det namnet sprider den sig och det blir till 4:a huvuddelar.
1 mos 2:11 | <Trad:> Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
| <Alt:> Namnet på den första är Psion [Frälsningens ord *] och den omger hela Guds stads [födandets] fasta grund, som är platsen för guld [klarhet].
{* Pison [sprida, frälsningens ord, pånyttfödelsens ord]}
| <Alt2:> Namnet på den första är Sprida ut [Pison] och den gjorde så att man vände om [Havila] på hela jorden, på grund av den upphöjdes klarhet [klarhetens ödeläggelse].
1 mos 2:12 <Trad:> Och landets guld är gott, där är bdelliumharts och pärlstenar.
| <Alt:> Och den fasta grundens guld [klarhet] är bra i problemens stund, sonen jag fött den förnekade [berövade, tyste, krympling].
1 mos 2:13 | <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
| <Alt:> Och namnet på den 2:a strömmen är Gihon [Krigarna *], den låter omvända hela den fasta grunden och gör den kraftig.
{* Gihon [ström, mage, buk, krigarna, de som stångas, ned tryckarna]}
1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
| <Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}

Här har vi 4 välsignelsefloder som flyter ut från Paradiset. Det är intressant att se att den första kan betyda frälsningens ord. Och vi ser också att det ger Guld och pärlor. Frälsningen är fantastisk.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar