söndag 12 maj 2019


Jesu seger 150,
Frälsningen finns alltid



Frälsningen finns alltid för portarna till Guds stad stängs aldrig. Jesu frälsning gäller för att komma in i Guds stad och den gäller för alla tider.

Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.


Guds stad är den frälsta människan, Guds nåd och frälsning, Och för att komma in får man gå genom portarna och de är alltså alltid öppna. Men behöver inte vänta på bättre tider. Eller på speciella tider. Man behöver inte gå på ett Kristet möte för att bli frälst. Man kan ta emot Jesus när som helst och var som helst. Han finns alltid för den som längtar efter honom.

Vi kan här citera några versar ur Joh 3.

Joh 3:3. Jesus svarar och säger till honom: Sant ja helt visst [Amen amen] säger jag dig, om man inte blir född på nytt [ovanifrån], kan man inte se Guds rike.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.

Här ser vi just det här. För att komma in i Guds stad. För att bli frälst är det Jesus vi ska ta emot, och att ta emot honom är som att bli född på nytt, för han är det Andliga ljuset och när han får råda då blir vi inte dömda. Och han mål är inte bara att frälsa individen utan hela världen.

Jesus lever och han är vår frälsare för evigt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar