tisdag 14 maj 2019


Jesu seger 152,
Jesus är vår Gud och ingen annan


Avgudadyrkare kommer inte in i Guds stad. Det är Jesus vi ska sätta överst och vi ska inte ha något annat vare sig över eller ens vid sidan om Jesus. Endast han är vår Gud.

Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.

Det här finns också i 10 Guds bud och är de 2 första Buden.


2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus]. {*Egypten = Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3.  Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].

Det är intressant att läsa 2 Mos 20:2, där står faktiskt att Jesus är vår Gud. Eller som det också kan läsas Jashve, som var Jesu namn på Gamla testamentets tid. 2 Mos 20:2 är alltså egentligen det första budet och 2 Mos 20:3 är egentligen det 2:a budet. Det är så Judarna har det.

Men båda buden handlar alltså om att det är Jesus och endast Jesus vi ska ha till Gud.

Tyvärr har det här budet mist sin kraft i dagens kristenhet i Sverige. Redan i början av 1900 talet var det många som blandade ihop Kristendomen och Socialismen. Man tyckte ju att det nästan var samma sak. Och följaktligen röstade kristna på Socialdemokraterna.

Idag ser vi resultatet. Sverige är avkristnat. Socialismen som man lyfte upp vid sidan om Jesus tog över. Jesus försvann och Socialismen dominerar idag i Sverige.

Ja alla barn får lära sig dess grundtänk i skolan medan Jesus är något som knappt får nämnas och nämns det måste man säga att Buda och andra så kallade religionsstiftare är lika mycket värde att lyssna på.

Vi ser i vårt land i praktiken vad som händer när man bryter mot 1:a och 2:a budet och har andra Gudar vid sidan om Jesus. Idag har Jesus lämnat vårt land i sticket därför att vi sagt nej till honom och vi ser resultatet. Det är katastrof på många områden idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar