fredag 24 maj 2019


Jesu seger 162,
Profetian ger välsignelse


Det är välsignat att läsa profetian. Då vet man ju var man är i tiden och förstår varför tiden är som den är.

Upp 22:7. Se, jag kommer snart [plötsligt], välsignad är den som tar vara på profetians ord, i den här boken.


När jag läser det här så tänker jag på Glashavet i Upp 15:1 - 4

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Här beskrivs den tid vi är i just nu. Idag har vi detta unika att vi ser allt just som det äger rum. Hela jorden är media mässigt, som ett genomskinligt hav. Och i havet är det eld. Det är våldsamheter. Terror. Hot. Krig. Etc. Vi ser det just som det händer. Det är unikt. Alltså är vi här. och Då ska vi sjunga Moses och Lammets sång,

Vi ska sjunga:
Väldiga och fantastiska är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas kung. Vem ivrar verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe inför dig, för dina rättfärdiga beslut synliggörs.

Idag ser mycket hopplöst ut, men när man läser den här profetian och ser att vi just nu är där och alltså ska tacka Gud för att nu är det, som hans beslut synliggörs, Det vi ser är Jesu vilja. Guds straff över världen. Och han kommer att segra, Alla ska tillbe inför honom.

Ja då blir man välsignad. Jesus ska alltså segra trots det vi ser idag.

Halleluja

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar