lördag 18 maj 2019


Jesu seger 156,
Vi ska tjäna Jesus


Det är Jesus som är vår herre och vi är alla tjänare, och han är vår trygghet och leder oss.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.

I Jesaja 54 har vi ett löfte till Jesu tjänare. Han ska vara deras skydd. Det här gäller specifikt Israel men har naturligtvis också en tillämpning på alla oss som tror på Jesus.


Jes 54:17.  Inget vapen [saker] man gör mot dig skall ha framgång, och allt prat [alla tungor] som upphäver sig mot dig vänder [bryter] du till deras dom, detta har [innehar, har ärvt] du min Jesu tjänare [min tjänare som tillhör Jesus], och er rättfärdighet är från mig, säger Jesus [Jashve].

Och vikten om att vara en klok och pålitlig tjänare kan vi läsa i Mat 24.

Mat 24:45.  Förstår du, varför man skall vara den pålitlige och kloke tjänaren som då tjänar sin herre med omsorg och ger föda till de andra i tid.
Mat 24:46.  Välsignad är den tjänare [slav] som då hans herre kommer, finner att de gör på det viset.
Mat 24:47.  Med visshet säger jag er att han kommer att sätta honom över all sin egendom.
Mat 24:48.  Och om han då, som den onde tjänaren [slaven] säger i sitt hjärta: Min herre låter tiden gå med att komma.
Mat 24:49. Så att han då vill vara furste och slår medtjänarna och äter och dricker med de druckna.
Mat 24:50. Tjänarens herre kommer då att komma på en dag och en timme som han inte väntar och som han inte får veta [känner till].
Mat 24:51. Och han kommer att hugga ner [piska fler gånger] honom och kommer att ge honom hans del bland bluffmakare och där kommer att vara jämmer [gråt] och sammanbitet [skallrande av tänder, tandagnisslan, bita sig fast].

När vi tjänar Jesus ger han oss trygghet och är vårt stöd. Och det är alltså också viktigt att vi är pålitlig och klok tjänare. Jesus har gett oss allt, så vi får alltså ge allt till Jesus och vandra på hans väg och då är han med oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar