lördag 11 maj 2019


Jesu seger 149,
Jesus är värd all lov och ära


Det är Jesus vi ska ära, det är han vi ska lovsjunga för han har offrat sig och gett oss frälsningen, friden och försoningen.

Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.

Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.


Jesus är vår frälsare, och därför är han värd ära och lovprisning.

I Upp 5 kan vi läsa om Jesus som är vårt lamm. Den som offrar sig och vilken fantastisk seger han har gett oss. Han har gjort det som var omöjligt och han har köpt oss med sitt blod.

Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.

Det ingen annan kunde göra det gjorde Jesus. Det är därför som vi har den värld vi har idag. Den frälsning vi har idag. Jesus vände hela utvecklingen med sin seger på Golgata och han inte bara frälsare var och en som tror nej han ger oss alla tillsammans en total seger i hans namn. Han är vår befriare från hedendom och synd.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar