torsdag 9 maj 2019


Jesu seger 147,
Det behövs inget Jordiskt tempel


Idag står Klippmoskén på Tempelplatsen och hindrar Judarna från att bygga templet. Men det ska kanske inte bli något Tempel på Tempelplatsen, här står ju att det inte finns något Tempel i Guds stad för Jesus är vårt Tempel.

Upp 21:22. Och jag ser inget tempel i den, för Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige och Lammet är dess tempel.


Vi kan läsa i Daniel att förödelsens styggelse, som alltså är Klippmoskén, ska står där i 1335 år och det är år 2023 den har gjort det.

Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Här ser vi i vers 12, 1335 dager, den som kommer dit ska vara lycklig. Men fram till dess ska denna förödelsens styggelse, som enligt Jesus står på helig mark tydligen stå kvar. Till allmän förargelse. Men vad som händer då 2023 kan alltså vara något annat än att Klippmoskén försvinner. Det kan vara just det att man säger: Ingen bryr sig längre för Jesus är ju vårt tempel.

De Messiastrogna Judarna bryr sig idag inte om Templet, det som andra Judar vill bygga, de är inte intresserade, och idag går en stark väckelse fram i Israel med fler och fler som blir Messiastroende och tror på Jesus som den kommande Messias.

Det som ska ske 2023 är kanske att, hela Israel tar emot Jesus och han blir deras Tempel. Tempelplatsen blir då helt ointressant och den Moské som idag står där blir därmed inte till något problem.

Ja kanske t o m Islam avskaffas här. Det står som vi sagt tidigare, i Upp 19:20, där den Falske profeten tillsammans med Vilddjuret kastas i sjön som brinner med Svavel.

Som vi ser är det spännande tider framför oss. Även om det just nu kan se hemskt ut, ja vi är i tider där ondskan tycks ta för sig mer och mer. Men Jesus kommer att vinna och vi får se fram mot hans totala seger. Ja Jesus har ju en gång vunnit över Djävulen på korset och kommer alltså nu att ännu en gång bevisa att han är segraren.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar