tisdag 21 maj 2019


Jesu seger 159,
Guds rike är evigt



Guds folk, Jesu tjänare, ska regera i evighet. Guds rike ska aldrig ta slut. Det kan vi läsa i vers 5. Det är alltså ett fantastiskt perspektiv som vi som människor knappt kan fatta.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.


När Guds rike har tagit över Jorden och Jesus blivit allas vår kung och Gud, då kommer detta att bestå. Ja det kommer att bestå för evigt. Och när vi betänker att Guds seger ligger helt nära i tid då inser vi att det är ett fantastiskt perspektiv som vi har framför oss.

Att Guds rike är evigt det kan vi också läsa i Psalm 23. Den visar hur fantastiskt det är hos Jesus och att detta ska vara i evighet.

Ps 23:1 En Psalm, som kom till David. Jesus är min herde, mig fattas ingenting.
Ps 23:2 Han för mig till de gröna betena, och lägger mig ner vid vatten för att vila.
Ps 23:3 Han förnyar min själ, han leder mig på rättfärdighetens väg, för sitt namn skull.
Ps 23:4 Även om jag vandrar i dödsskuggans dalgång, fruktar jag inget ont, för du är med mig, din stav och ditt stöd, de tröstar mig.
Ps 23:5 Du arrangerar en måltid mitt framför mina fienders ansikte, du har smort mitt huvud med olja, min bägare blir ständigt fylld.
Ps 23:6 Förvisso skall, gott och trofasthet, följa mig i alla mitt livs dagar och min vila är i Jesu hus i evighet.

I Psalm 23 kan vi läsa hur fantastiskt Jesus tar hand om oss. Han bryr sig verkligen om oss och hans välsignelse är fantastisk

Och i sista versen så kan man läsa att det här kommer att vara i evighet.

Så är det, vi är alltså på väg mot detta fantastiska som sedan kommer att bestå för evigt.

Sedan kan vi för att rätt ska vara rätt, konstatera att det vi nu har framför oss det är 1000 årsriket och det kommer att avslutas med att Djävulen på nytt försöker att utplåna Judarna. Men Gud är med dem och så ska Guds välsignade rika fortsätta och alltså för evigt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar