söndag 19 maj 2019


Jesu seger 157,
Vi ska se på Jesus


Det är Jesus vi ska se på, honom vi ska följa. Vi ska se Jesus så som han är och bli honom lika. Det är det som är frälsningens mål.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.


Jesus vill inte ha några hemligheter för oss, och vi ska inte heller ha några hemligheter för honom. Nej han vill att hans folk ska höra honom, se honom, vara med honom. Växa i honom. Ja vara ett med honom.

Vi kan läsa om det här i 1 Mos 2

1 mos 2:24 <Trad:> Därför skall en man överge sin far och sin mor och fästa sig vid sin hustru och de skall vara en kropp.
1 mos 2:25 <Trad:> Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.

Som förhållande mellan man och hustru, ska förhållandet vara mellan oss och Jesus. Det ska inte vara några hemligheter. Vi hör ihop, ja vi ska ha Jesus i oss, i våra hjärtan. Det är hans liv vi ska leva.

Idag kan vi faktiskt se Jesu Ansikte. Den bild som är längst upp på det här inlägget, den är inspirerad av Jesu Ansikte från Svepe duken och enligt många experter ska den vara äkta och verkligen visa Jesus så som han såg ut i uppståndelse ögonblicket.


Tänk vad Gud kan göra. Och är det sant som man säger om Svepe duken, så är alltså Jesus en av de få personerna som finns, bildligt talat, fotograferad från den tiden. Är det inte fantastiskt.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar