torsdag 23 maj 2019


Jesu seger 161,
Guds rike är nära idag


Det som står här i Bibelns sista delar kommer snart att ske. Och först kommer 1000 årsriket att inledas och det är mycket nära.

Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].

Vi har tidigare i den här bloggen talat om två saker som pekar ut 2023 som det år då saker ska ske. Det ena av de ord som gör det här är Daniel 12


Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.

Förödelsens styggelse som det står om i Daniel det är Klippmoskén, den står på den plats där det dagliga offret var, och det började byggas 687 och fram till 690. Räknar man på 688, som det år när den blev påtagligt på platsen, då kommer vi med 1335 år, till 2023. Det är alltså det år vi ska hålla ut till. Då kommer alltså något att ske som förändrar allt.

Vi kan också titta berättelsen om Noa som är en profetisk berättelse och landet är Israel och när det blir översvämmat det är när hedningarna intar Israel. När det blir torrt är när Israel folk kommer tillbaka till sitt land och det på nytt är deras land.

Vi kan läsa i 1 Mos 8.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

Här ser vi att landet var torrt 2 gånger och att det är 56 dagar motsvarande 56 år emellan. Första gången landet var helt i Israels hand, alltså allt mellan Jordanfloden och Havet, det var 1967 och lägger vi till 56 till det så kommer vi till år 2023.

2023 ligger bara 4 år fram i tiden och det visar just att vi har en väldigt intressant tid framför oss. Och snart är vi där och får se vad som händer. Läser man i berättelsen om Noa så motsvara det att Noa alltså gick ut ur arken och kom ut på land. Så man frågar sig om det här alltså pekar på Jesu återkomst, när han kommer till Israels land. Vi får snart se.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar