måndag 6 maj 2019


Jesu seger 144,
Frälsningen är fantastisk


Fundamenten representerade Jesu 12 apostlar, alltså nya förbundet och frälsningen. Här ser vi den beskriven med olika värdefulla stenar.

Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.


Och att det är värdefulla stenar och olika visar just att frälsningen är något oerhört värdefullt, men också att den kan vara lite olika för olika människor.

Alla som blir frälsta har liksom en sten, men alla har inte samma. Det här har vållat problem genom tiderna, när man tror att det bara finns ett sätt att vara frälst, men det gör det alltså inte.

Men i alla de olika varianterna av frälsning är det Jesu budskap som är grunden. Det är Jesu försoning som gäller. De är den fasta grunden och en fast sten.

Vi kan läsa om det här i Bibelns första vers.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
| < Alt2: > Genom förstlingen föder Gud det fantastiska livet och landet [marken].

Här ser vi just det här att det är genom Jesus som Gud har skapat den fasta grunden. Den förstfödde är Jesus och jorden, landet, kan också översättas grunden, alltså den fasta grunden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar