torsdag 4 juni 2020


Vår mediavärld 42,
Summering 4,
Satellit TV och Filminspelning


För några år sedan började sändningar via Satellit TV rakt ner till oss användare. Jag minns själv upplevelsen när vi 2005 skaffade oss parabol och plötsligt fick en kristen TV kanal rakt in i Vardagsrummet. Vilken underbar upplevelse det var att kunna se Kristna program, människor som var kristna som pratade som vi och tänkte som vi. Vi slapp dessa vänstermänniskor utan Jesus som körde sin vänsterpropaganda dygnet runt. Vilken befrielse.

Och idag säger vi, ”hur klarar sig andra människor, som inte har de kristna satellitkanalerna i sin kristna tro”. Går man bara i våra kristna församlingar idag, som är så tomma på Ande och liv, blir man ju rent svältfödd Andligt.

Och läser man nu Upp 14:6 så möter man just Satellit TV och dessa Kristna kanaler, i form av en Budbärare, Ängel, som flyger på himmelens höjd och som bär fram Guds Evangelium till människorna.

Sedan hittar man två andra slag av Satelitkanaler i Upp 14:7 – 11. Det är först de kanaler som är som SVT. Helt Gudsförenekande och där Jesus är helt utrensad och där det är en självklarhet att man inte är kristen.

Och de andra kanalerna som har kommersiell bakgrund och där man sänder vilken smörja som helst bara man tjänar pengar på det. Och det är det som Bibeln kallar för att dyrka Vilddjurets Bild (TV) och märke (Internet) och vars resultat Bibeln beskriver som att ”dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [budbärarna] och inför lammet.”

Och det är alltså intressant att konstatera att det som leder till denna förbannelse det är just att titta på Vilddjurets kanaler och hemsidor, inte allmänt att använda TV eller internet.

Och inte heller ör det att ha ett chip i handen som somliga tolkar in i texterna. Utan som vi skrev i förra avsnittet så har Bibeln överhuvud taget intet om chip i handen. Skräcken för chip i handen som somliga jagar upp det är från den onde för att förvirra dessa klara och tydliga profetior som står här i Upp 13 – 15.

Och hur man ska tänka när man tittar på TV och på hemsidorna på Internet det kan vi läsa i Upp 14:12, Där det står att man ska hålla Guds bud och behålla Jesus tron. Så det är alltså de kanaler och hemsidor man ska titta på som stärker vår tro och inte på de som gör ner Jesus och Guds lag

Och varför pratar nu Jesus om Satellit TV här. Jo det är för att han vill tala om för oss att han visste och att han finns och att han är med oss. Så att när vi ser att det här så ska vi veta att Jesus kommer att fullfölja sitt ord och snart kommer han och alla knän ska då böjas för honom.

Halleluja, vilken fantastisk framtid vi har och som vi alltså redan kan börja ana.


Satellit TV

Vår mediavärld 18, Idag finns satellit TV kanaler som sänder Evangelium

Satellit TV som vi har idag kom i början av 2000 talet, och den första varianten av kanaler som Jesus nämner här i Upp 14 är de Evangeliska. De som sänder Jesu Budskap.

Här har vi alltså åter igen en fullträff Profetiskt. Idag har vi dessa Evangeliska Satellit TV kanaler men Bibeln skriver om dem redan för nästan 2000 år sedan, Jesus visste och nu är vi där.

14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.


Vår mediavärld 19, Jesus finns inte i de Officiella kanalerna

Den andra typen av kanaler som vi kan ta in från våra Satellit TV kanaler är de Guds förnekande. Det är ofta de som det Officiella samhället stöder.

Här i Upp14:8 möter vi dem i form av TV Satellitkanaler som talar om att Kyrkan inte finns längre. Den har störtat samman. Det stora Babylon står just för Kyrkan.

Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.


Vår mediavärld 20, Vilddjurets kanaler har ett hemskt budskap som fördärvar människors liv

Det tredje slaget av kanaler är de som har Vilddjurets prägel. Vi kan läsa om dem i Upp 14:9 – 11. Där är ord så man baxnar. Vi läser ”Torteras i Eld och Svavel inför heliga änglar och lammet”. Det är inget att stå efter. Det är fruktansvärt

Och vad är det då som ger det här resultatet. Jo det är alla dessa filmer med sitt förföriska budskap. Alla dessa hemsidor med sitt vridna budskap, som ofta bara vill lura pengar av oss, och få in oss i ett beroende tillstånd.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [budbärarna] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


Vår mediavärld 21, Vilddjurets förförelse finns både på TV och på Internet

Filmer, Serier, Program av olika slag, finns idag både på TV och på Nätet. Många unga tittar över huvud taget inte på TV utan de ser samma sak på nätet.

Fler och fler TV stationer börjar med det de kallar play. Vi har t ex SVT play. Vi har VS play, etc. etc. Nu kan man se både kanalerna och även enskilda program på nätet.

Och här för det 3:e slaget av kanaler ser vi just det här för här talas det om både Vilddjurets bild, TV, och hans namns märke, alltså Användarnamn och Kod, Nätet. Det senare samma som i Upp 13:17.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


Vår mediavärld 22, När ska man titta och när ska man inte titta på olika program och sidor

Bibeln har en vers som talar om det. Jesus har inte lämnat oss utan svar. Svaret på den här frågan: När ska man titta och när ska man inte titta på olika program. Står i Upp 14:12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].


Filminspelning

Vår mediavärld 23, I dag filmas möten och pastorer fortsätter predika långt efter sin död

Nästa vers är en vers där man kan undra, varför står den här versen här. Har det inte alltid varit välsignat att dö i Jesus. Att han sin sak klar och sitt liv förlåtet.

Men här ser vi det tillstånd vi har idag när möten filmas, och Predikningar kan fortsätta att sändas flera år efter det de hållits.

Upp 14:13. Och jag hör en röst [ljud] från himmelen som säger till mig: Skriv, välsignade är de döda, de som dö i Jesus [Herren], från och med nu är det säkert, säger anden, de får vila från sina mödor [arbeten, slit], därför att deras gärningar [insatser, arbeten] följer [är efterföljare till] dem.


Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar