onsdag 3 juni 2020


Vår mediavärld 44,
Det är Eld i Glashavet



Vad är det nu Gud vill visa oss idag genom sitt Glas hav. Jo det är sanningen i tillvaron. Inget ska längre kunna gömmas undan.

Och vad är det vi ser när vi tittar ut i värden idag. Jo vi ser två saker.

Det ena är Guds kraft. En väldig väckelse med Ande och Eld som går fram för att rena världen. Parallellt med att vi ser allt så fyller Gud människorna med sin Ande. Guds mål är att frälsa världen och här sätter han in slutstöten.

Det Andra är Krig och Våld, allt hemskt syns idag.

Och det är därför som Gud har sitt Glashav för att Gud är sanningen och nu vill han rensa bort alla Djävulens lögner och få en värld med sanning. Och sanningen leder genom Jesus till försoning och därmed också till frid.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.


Glashavet är alltså Guds sätt att få sanningen att ta över världen. Jesus är ju sanning och när Jesus regerar då råder saning. Djävulen däremot står ju för lögn. Han lever genom lögn. Det är därför viktigt för honom att gömma undan och inte visa.

Men nu visar Gud. Nu blir allt öppet. Och saker som vi inte ens kände till tidigare kommer i dagen. Som t ex hemska seder med omskärelse av flickor. Hemska seder med kastväsende i Indien. Hemska seder med dödande av varje muslim som blivit kristen. Etc. etc.

Allt blir idag uppenbart genom detta Glashav där vi ser allt. Där sanningen om hur det egentligen är, kommer fram. Det här är Guds vilja.

Men Gud nöjer sig alltså inte med att bara visa sanningen. Också sin Ande som han gjuter ut idag så visar han oss också vägen vidare. Vägen som leder till det liv han vill ge oss. Det är Andens Eld som ger ledningen till detta liv. Och det är därför som vi nu kan ta fram Harporna och sjunga jubelsånger. Vi ser redan Jesu seger komma.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar