söndag 28 juni 2020


Vår mediavärld 67,
6:e Vredesskålen,
De Onda Andarnas Krig är ett Andligt krig


Är det, det 3:e Världskriget vi ser i Upp 16:14. Ett krig som likt 1:a och 2:a Världskriget var ett fysiska krig med fruktansvärda konsekvenser över hela jorden.

För egen del tror jag inte det utan vad vi pratar om är det Andliga krig som vi redan ser och som pågår förfult idag.

Det hela kombineras sedan med ett mera fysiskt krig mot Israel, och det kommer vi att återkomma till i samband med versen om Harmagedon.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Vi kan läsa om 1:a och 2:a Världskriget i 5:e och 6:e basunen i Upp

Upp 9:1. Och den 5:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag ser en stjärna som har fallit från himlen till jorden och den får nyckeln till dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt].
Upp 9:2. Och han öppnar dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt] och det stiger upp rök från hålet [brunnen, schaktet], som röken av en väldig ugn, och solen och luften förmörkas av hålets [brunnens, schaktets] rök.
Upp 9:3. Och från röken kommer gräshoppor på jorden och till dem ges makt, som den jordens skorpioner har.
Upp 9:4. Och det sägs till dem att inte skada jordens gräs eller något grönt [friskt] eller något träd [buske] utan endast de människor som inte har Guds sigill på sina pannor.
Upp 9:5. Och det ges till dem att inte döda dem men att pröva [tortera, plåga] i 5 månader och prövningen deras är som plågan [prövningen, tortyren] när en skorpion sticker en människa.
Upp 9:6. Och i de dagarna skall de söka döden och skall inte finna honom och de skall längta efter att dö och döden skall fly bort från dem.
Upp 9:7. Och gräshopporna var lika hästar som förberett sig till krig, och på deras huvuden var som kronor som liknade guld, och deras ansikten [framsidor] var som människors ansikten [framsidor].
Upp 9:8. Och de har hår som hår hos kvinnor och tändernas deras var som lejons.
Upp 9:9. Och de har bröstplattor [brynjor] som bröstplattor [brynjor] av järn och deras vingars ljud är som ljudet av många hästvagnar som löper in i krig.
Upp 9:10. Och de har svansar [stjärtar] som hos skorpioner och i deras svansar [stjärtar] var sporrar och deras makt att skada människorna i 5 månader.
Upp 9:11. Och de är under sin kung dödsrikets [avgrundens] ängel [sändebud]. Namn på honom på hebreiska är Abaddon och på grekiska har han namnet Apollyon [fördärvaren].
Upp 9:12. Det första ve är över, se ytterligare 2 ve kommer efter det här.
Upp 9:13. Och den 6:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag hör en röst från det gyllene offeraltarets 4 horn inför Gud.
Upp 9:14. Och han säger till den 6:e ängeln [budbäraren] som hade trumpeten [basunen]: Lös de 4 änglarna [budbärarna], som bundits vid floden, den väldiga Eufrat.
Upp 9:15. Och de löser de 4 änglarna [budbärarna] som förberetts till den timmen och dagen och månaden och året, för att döda en tredjedel av människorna.
Upp 9:16. Och antalet på armens kavalleri är 200 miljoner [2, 10 tusens, 10 tusen] och jag hör deras antal.
Upp 9:17. Och jag ser också hästarna i en syn, och de som sitter på dem, som har eldröda och hyacintliknande [mörkblå] och svavellika [svavelgula] bröstplattor, och hästarnas huvud är som lejons huvud och från deras munnar kommer det ut eld och rök och svavel.
Upp 9:18. Av de här 3 sakerna dödas en tredjedel av människorna, av lågan och av röken och av svavlet, som kommer ut ur deras munnar.
Upp 9:19. Ty deras makt är i deras mun [öppning], ty svansen deras är lik en orm som har huvud och genom den skadar de.
Upp 9:20. Och de övriga människorna, de som inte dödas [förstörs] av plågorna, de omvänder sig inte från sina händers gärningar, så att de inte tillber demoner och avgudar av guld och av silver och av koppar och av sten och av trä, som inte kan se eller höra eller gå.
Upp 9:21. Och inte omvänder de sig från sina mord, eller från sina trolldomskonster, eller från sin otukt [avgudadyrkan] eller från sina tjuverier.

När jag här läser Upp 9:7 så ser jag framför mig bilarna som man hade med strålkastare och kylare och kofångare som blev något som faktiskt liknande ett människoansikte.

Likaså i Upp 9:9 så hör jag ljudet från flygplanen som man hade under första världskriget, och i Upp 9:10 så ser jag när jag läser om svansar och sporrar eldrören på kanonerna som kastar ut projektilerna.  Krigföringen påminner här alltså om den man hade under 1:a världskriget.

Och läser vi sedan vidare och nu om den 6 Basunen så kan vi där lägga märke till att hela syftet (Upp 9:15) var att döda 1/3 av människorna. Och med människorna här menar Bibeln Judarna som ju gasades ihjäl i Hitlers Gaskammare och det var just 1/3 del av Judarna.

Och vi kan se i versen Upp 9:16 att antalet totalt inklusive markpersonal och uppbackning mm i de stridande förbanden var 200 miljoner, vilket är samma siffra som de som totalt var engagerade i de stridande styrkorna under Andra världskriget.

Och i Upp 9:18 kan vi åter läsa om att 1/3 del av människorna, alltså Judarna, ska dödas. Och av eld, rök och svavel. Och här kan man alltså riktigt se ugnarna där man eldade upp de som gasats ihjäl.

Men det intressanta här är att när vi då passerat de här två krigen. I Upp 9, 1:a och 2:a Världskriget, så kommer inget med liknande.

Utan när vi läser om den 7:e basunen så kommer Jesus, och han ska regera. Men vi ser också att saker ska hända innan.

Upp 11:14. Det 2:a ve har gått, se det 3:e ve kommer snart.
Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.
Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.
Upp 11:17. Och de säger: Vi tackar dig Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige, som är och som var och som skall komma eftersom du mottog din väldiga makt och du regerar.
Upp 11:18. Och folken var arga, men din vrede kom, och tiden för att döma de döda, och ge lönen till dina tjänare, profeterna och de heliga och de som akta [frukta] dit namn, de små och de stora, och att fördärva de som fördärva jorden [landet].
Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.

Här i vers Upp11:18 läser vi att folken var Arga men din vrede kom och tiden för att döma. Och ge lön till dina tjänare.

Så här kan vi alltså se det som pågår idag och som vi läste om i Psalm 2 i förra avsnittet, där folken var arga och ville kasta av sig Jesus.

Men vi ser här igen att Jesus kommer att segra, det är hans regering som kommer.

Och det som ska åstadkomma det här det är blixtar, dunder och åskor. Symboler på hur Jesu församling för ut budskapet med kraft och vi ser att Jesus skakar hela världen. Liksom det är idag. Och slutligen kommer haglet, en symbol på något som slår sönder men som vattnar och därmed välsignar när det smälter.

Så ut av den här genomgången kan vi alltså dra slutsatsen att efter den tid av kaos och uppror mot Jesus som vi ser idag, kommer Jesu seger och han ska regera.

Karl Håkan








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar